Kodin lainoitus ulkomaalaisille ostajille entistäkin helpompaa


Uusi ketterä ja nopea asunto- ja kiinteistörahoitukseen erikoistunut toimija Tallinnassa mahdollistaa myös suomalaisten entistä helpomman oman kodin lainoituksen Viroon.

Andrus Alber

Finora Capital [add firm=”Finora Capital”] on virolainen paikallinen rahoitus- ja lainoitusyhtiö, joka tarjoaa sen asiakkailleen joustavia ja räätälöityjä lainoitusratkaisuja. Yritys ei kilpaile suurten pankkien kanssa sen lainoillaan suoraan eikä myöskään myy & markkinoi pikavippejä. Koska yrityksen perustajilla on jo yhteensä yli 75 vuoden kokemus kansainvälisestä rahoituksesta sekä leasing -toiminnasta pystyy se tarjoamaan luotettavia ja korkealaatuisia kiinteistöjen lainoitusratkaisuja kaikille asiakkailleen.

Olette toimineet paikallisesti rahoituksen parissa ammattilaisena melko pitkään: voitko kertoa lukijoillemme aluksi miten juuri kiinteistöjen lainoja olette viime vuosina myöntäneet?

Yrityksemme aloitti kiinteistölainoituksen kuluvana v 2014. Keskimääräinen laina-aika on niissä n 5 vuotta ja olemme lainoittaneet ostajia myöskin Tallinnan ulkopuolella Virossa.

Asiakkaidenne joukossa on kuulemma jo nyt myös ulkomaalaisiakin. Minkälainen on se tyypillisin asiakkaanne tänään?

Tyypillinen asiakas on yksityishenkilö, joka haluaa uudelleen järjestellä pikavippinsä kestävämmällä & halvemmalla ratkaisulla tai joka haluaa hankkia täältä huoneiston, mutta ei onnistu saamaan lainaa pankeilta sitä varten jostain syystä. Asiakkaidemme joukossa on myös ulkomaalaisia, jotka asuvat Virossa tänä päivänä. Myöskin, Suomessa työskentelevät virolaiset ovat käyttäneet palveluitamme hyväkseen.

Kun katsotaan hieman tarkemmin lainoitusta maiden rajojen yli (esim Virosta Suomeen) missä koette olevan ne suurimmat haasteet ja uudet kasvumahdollisuudet?

Ne ulkomaalaiset (kuten suomalaiset), joiden palkka ei tule virolaiseen pankkiin ja eivät näin ollen saa kodin lainoitusta täältä tavallisilta pankeilta, ovat kiinnostava mahdollisuus meille. Meillä on jo kokemusta vastaavasta tilanteesta kun virolainen tekee töitä ja saa palkkansa Suomeen, mutta haluaakin ostaa oman asunnon Virosta. Meillä on tähän valmis rahoitusratkaisu. Suurin haasteemme on varmistaa lainan saajan lainanhoidon maksuvalmius.

Haluatteko mieluummin kasvattaa uusia asiakkuuksianne yksityisten ostajien vai jo ammattimaisempien kiinteistösijoittajien kanssa?

Tällä hetkellä asiakkaamme ovat yksityishenkilöitä. He ovat löytäneet meidät joko suoraan ja osa on myös tullut kiinteistöalan yritysten suositusten kautta.

Suomalaiset ostavat nykyään myös enenevästi asuntoja Tallinnasta kuten me kaikki täällä olemme nähneet viime vuosina: kuinka suurina pidätte mahdollisuutta kasvattaa heidän asiakkuuksiaan kanssanne?

Tässä on varmasti merkittävää potentiaalia kasvaa lisää. Heti kun saamme kiinnostavia yhteydenottoja olemme jo valmistautuneet kääntämään ja tarjoamaan kaikki sopimuksemme myös suomeksi jotta ne olisivat mahdollisimman helppo ymmärtää. Asiakaspalvelumme neuvoo ja opastaa tänä päivänä kaikkia ulkomaalaisia sujuvasti englanniksi.

Kodin lainoitus on monimutkainen palvelubisnes sekä sen kiinteistön arvon että uuden asiakassuhteen näkökulmasta: kun hyväksytte ulkomaalaisen asiakkaan lainoituksen, mitkä ovat ne peruskriteerit jotka teidän tulee saada tietää?

Meidän tulee selvittää kiinteistön arvo markkinoilla luotettavasti ja siksi lainoitammekin vain Virossa, jonka jo tunnemme hyvin entuudestaan. Lainan saajasta on tärkeää tietää nykyinen palkkatulo sekä muiden lainojen vanhat sitoumukset. Pyydämme myös uutta asiakasta toimittamaan meille joko E-portti tai Suomen Asiakastieto Oy yrityksiltä tulosteen heidän omista luottotiedoistaan.

Yrityksenne taustalla on ilmeisestikin vankka ja kokenut rahoitusalan tiimi Tallinnassa. Voitko mainita lukijoillemme Suomessa lopuksi mitkä ovat yrityksenne suurimmat saavutukset tähän mennessä?

Yrityksen perustajien kokemus on peräisin sellaisista suurimmista alan organisaatioista, kuten: Swedbank, SEB, Nordea, NASDAQ OMX, Evli ja IMF. Nyt on vielä liian varhaista yrityksen kannalta listata kovin suuria rahoitusalan voittoja, mutta jo sekin että BN4F on tässä kiinnostunut meistä osoittanee että meillä on jotain hyödyllistä tarjottavaa ja että olemme saavuttanee luottamusta yhä lisää.

 Lisätietoja

  • FINORA CAPITAL