Tallinnan asukasluku 9/2015: syksyn kasvupiikki toistui taasTallinnan asukasmäärä kasvoi voimalla lisää 9/2015 syyskuussa: väkimäärä turposi nyt jopa +1386 uudella asukkaalla. Viime vuonna 9/2014 samaan aikaan uusien asukkaiden kasvu oli myös samaa luokkaa (n +1206  asukasta/kk) tähän nähden.

Eniten kasvua kirjasivat seuraavat alueet:

  1. Kesklinn (+612)
  2. Mustamäe (+250)
  3. Kristiine (+202)

Muuttotappiota ei kärsinyt mikään alue pääkaupungissa.

Nettomuutossa suurin voittaja oli siis selvästi keskustan alue & sen eri lähiöt. Kakkostilalle kiilasi nyt Mustamäen alue, jota voi selittää mm kausiluonteisesti korkeakoulun uuden lukukauden alkamisella siellä.

.
Aina suositusta kotiselaimen asuntobarometrista kartalta myös näkyy hyvin visuaalisesti miten kasvu keskittyi nyt keskustaan voimalla (ts valitsemalla esiin karttataso ’Nettomuuttajat’ kotiselaimen oikeasta ylänurkasta).

Hyödyllistä tietää & tuntea