Tallinnan asukasluku 11/2015: uusia asukkaita entistä nopeammin


Tallinnan asukasmäärä kasvoi lisää 11/2015 marraskuussa: väkimäärä nousi nyt+419 uudella asukkaalla. Viime vuonna 11/2014 samaan aikaan uusien asukkaiden kasvu oli selvästi vaimeampaa (n +356 asukasta/kk) tähän nähden.

Eniten kasvua kirjasivat seuraavat alueet:

  1. Kesklinn (+119)
  2. Lasnamäe (+92)
  3. Pirita (+65)

Muuttotappiot kärsi nyt vain Nõmmen alue.

Nettomuutossa suosituimmat olivat Tallinnan kallein (Kesklinn) ja halvin (Lasnamäe) melko tasoissa. Kuukauden yllätys oli Piritan voimakas kasvu (+65) & nousu kolmanneksi: alueen hyvin vaimea kaupankäynti ei yleensä juurikaan tue muuttoja / uusia asukkaita sinne.

Aina suositusta kotiselaimen asuntobarometrista kartalta myös näkyy hyvin visuaalisesti miten kasvu keskittyi nyt selvästi asukasliikettä dominoivat tällä kertaa 2 asuinaluetta (ts valitsemalla esiin karttataso ’Nettomuuttajat’ kotiselaimen oikeasta ylänurkasta).

Hyödyllistä tietää & tuntea