Tallinnan asukasluku 12/2015: väkimäärä supistui jo 2. kerran vuoden lopulla


Tallinnan asukasmäärä väheni 12/2015 joulukuussa: väkimäärä laski nyt -188 asukkaalla. Viime vuonna 12/2014 samaan aikaan uusien asukkaiden laskua syntyi kuitenkin vielä tätäkin enemmän (n  -260 asukasta/kk).

Eniten laskuja kirjasivat seuraavat alueet:

  1. Mustamäe (-96)
  2. Lasnamäe (-66)
  3. Pohja-Tallinn (-38)
  4. Nõmme (-27)

Kasvua syntyi näkyvästi vain Haaberstin (+33) ja Kristiinen (+12) alueilla. Haaberstin nettomuuttoja voi selittää mm Tallinnan nykyään tiukimmin alas kilpaillut  m2-hinnoissa sen tietyissä lähiöissä & myös sen (yli) massiivisista uudistuotannon projektien kilpailukykyisistä neliöhinnoista.

Jopa suosituin & tärkein alue keskusta (ts Kesklinn) supistui asukasmäärissä hieman.

Nähtäväksi jääkin onko nyt koettu käänne aloittamassa kokonaan uudenlaista trendiä Tallinnassa vai ainoastaan yhden kuukauden ihme. Joka tapauksessa, vuosivertailussa vaikuttaa nyt vahvemmin sille, että aina vuoden viimeinen kuukausi suosii pääkaupungista ulos muuttamista eniten.

Aina suositusta kotiselaimen asuntobarometrista kartalta myös näkyy hyvin visuaalisesti miten olematonta kasvu keskittyi nyt vain parille alueelle (ts valitsemalla esiin karttataso ’Nettomuuttajat’ kotiselaimen oikeasta ylänurkasta).

Hyödyllistä tietää & tuntea