Asuntokaupat 9/2019: nousu jatkuu uudelleen


Kodit nousivat m2-hinnoiltaan 9/2019 Tallinnan toteutuneissa asuntokaupoissa:

. €/m2 (. €/m2 kuukaudelta)

Suurimmat m2-hintojen nosteet koettiin: Kristiine (+7%), Haabersti (+6%), Nomme (+4%), Kesklinn (+4%) ja Pohja-Tallinn (+2%) kaupunginosissa kun vertaillaan ed. kuukautta (m/m) toisiinsa & toteutumien m2-keskihintaa. Laskijoiden puolella hinnoissa taas olivat Pirita (-9%) ja Lasnamäe (-5%) Kokonaisuutena Tallinnan m2-hinnat nousivat kun Kesklinn ja Haabersti nostivat niiden m2-keskihintojaan. Samalla koko kaupungin liikevaihto nousi: n _ miljoonaan / kk (ts +6 M€/kk). Tähän liikevaihtoon kuukaudelta vaikutti vahvimmin ennen kaikkea Haabersti:n kasvanut myynti korkeammilla m2-hinnoillaan.

Liikevaihdon sekä kauppamäärien yhteinen nousu vahvistivat & tukivat markkinaa kokonaisuutena.

Kaupunki kallistui taas..


9/2019 kuukausi muutti asuntomarkkinoita nyt niin, että toteutuneet kauppahinnat nousivat Tallinnassa – kuten kuukausitason alemmasta %-muutoskuvastakin voi havaita kuuden eri alueen voimasta, joista Kesklinn nosti eniten kokonaisuutta.

Myyntimäärät nousussa

Kauppojen määrät (ts . kpl) Tallinnassa 9/2019 kodeille nousivat vrt 8/2019 kuukausitasoon (. kpl) nähden (. kpl / .%). Kuukauden koko myynnin liikevaihdon arvo nousi samalla n . milj. eurosta nyt n . milj. euroon (ts . M€ / .%).

Kauppamäärät visuaalisesti Tallinna vs KesklinnErillisiä kauppoja tuottivat eniten seuraavat Tallinnan asuinalueet:

 1. ., . kpl
 2. ., . kpl
 3. ., . kpl
 4. ., . kpl
 5. ., . kpl
 6. ., . kpl

Kaupungin johdossa olivat : Kesklinn ja Pohja-Tallinn.  Näitä seurasivat Haabersti sekä Lasnamäe rinta rinnan. Neljän alueen kärkeen uutena nousi mukaan Haabersti. Koko Tallinnan kauppamäärä jatkoi nyt 6. kuukautta yli 700 kpl rajalla.

Kauppamäärissä johtoon palasi Kesklinn Tallinnasta vastaten tällä kertaa lähes 19% kaupungin kaikista kodin kaupoista. Vilkkainta kauppaa käytiin 70 – 250 m2 isoista kodeista poikkeuksellisen paljon & kalleimmilla m2-hinnoilla, joka viittaa vahvasti blokkikauppaan eri yritysten kesken (ts 55 kpl & 14,1 M€).

Kauppamäärät visuaalisesti alueittain

Ohje: vähennä aktiivisia alueita niiden palloista klikkaamalla & fokusoi kaksoisklikkaamalla näkymä vain yhteen alueeseen.Suurimmat kasvut myynneissä (M€)

Myynnin suurimmat muutokset kaupunginosin näyttivät seuraavalta. 1. . (. M€/kk ts . -> . M€)
 2. . (. M€/kk ts . -> . M€)
 3. . (. M€/kk ts . -> . M€)
 4. . (. M€/kk ts . -> . M€)
 5. . (. M€/kk ts . -> . M€)
 6. . (. M€/kk ts . -> . M€)

Kaupan kokonaisarvo nousi n +6 miljoonalla eurolla pääkaupungissa. Haabersti voitti suurimman siivun kuukauden kasvusta itselleen.

Myynnin kasvua ohjasi pääkaupungin kallein Kesklinn sekä Haabersti alue.

Myyntiodotukset: 10/2019

Ennusteemme perustuvat lähtökohtaisesti viime vuoden vastaavaan aikaan, jota laajennamme kotiselaimen () tuottaman aivan viime aikaisimman markkinakäytöksen mukaan. Kaupunginosin katsottuna ne suurimmat myyntiodotukset (vrt 10/2018 viime vuonna) kauppamäärissä kohdistuvat: Lasnamäe, Pohja-Tallinn, Kesklinn ja Mustamäe kaupunginosiin.

Markkinatiedot tarjoaa