Tallinna kauniissa 3D-valokuvissa


Tänään tuli julkisuuteen turistillekin uusi tutustumisen arvoinen sivusto – 360.tallinn.ee, jonka avulla Tallinnan vanhassa kaupungissa voi vierailla turvallisesti panoraamafotojen kautta virtuaalisesti ja katsella ympärilleen omasta olohuoneesta käsin.

Mielenkiintoisista paikoista on tehty satakunta panoraamakuvaa, jotka antavat kattavan kuvan vanhasta kaupungista. Valokuvia on niin Toompean näköalatasanteilta, kirkkojen sisustuksista että kaupungin muurista ja torneista.

Tallinnan vanhan kaupungin panoraamakuvien ainutlaatuinen sovellus on  ensimmäinen osa EU:n rakennerahastosta saatujen varojen hankkeesta työnimellään ”Tallinnanvanhan kaupungin 3D-mallin luominen ja julkiseen käyttöön antaminen”.

”Panoraamakuvat tarjoavat jännitystä niin turisteille kuin paikallisillekin. Sovellus on viron-, englannin-ja venäjän kielillä, toteaa Tallinnan kaupungin suunnitteluviraston tutkimuslaitoksen johtaja Kristel Lelov-Brossard.

Toim. Nämä mainiot panoraamat ovat jo jonkin aikaa olleet löydettävissä myös Google Earth:n kautta näkyvinä omina 360-objekteinaan. Tuotannon takana vaikuttaa pieni virolainen IT-yritys nimeltään EDS Systems (11384133) [add firm=”EDS Systems”], jonka johtaja Andrew Bodrov on erikoistunut aikoinaan korkeakoulussaan korkealaatuisten 3D-valokuvien tallennustekniikkaan ja firma on ollut tuottelias muuallakin maailmassa.

http://www.tallinnapostimees.ee/?id=461068


Jätä kommentti