Uustuotantoa: muutama tuhat asuntoa tulossa


Elari Tamm

Uusi Maa (10307231) [add firm=”Uus maa”] välittäjän tj Elari Tammen mukaan nykyisin Tallinnassa ja sen ympäristössä toimii aktiivisesti kymmenkunta kehittäjää ja markkinoille odotetaan paria tuhatta uutta asuntoa piakkoin.

Tänään on suurin kysyntä Kadriorgissa ja tietenkin keskustan suuntaan. Pomon mukaan rakennetaan ahkerasti nyt vielä myös Viimsissä, Piritassa ja Tabasalussa.

Jokaisesta aloituksessa olisin kuitenkin hyvin varovainen. Viimeisen kriisin tuore opetus on nyt muistissa. Kaupungin ulkopuolelle on täysin normaalia rakentaa uutta, mutta ongelma syntyy kun ei tarkkaan valita menetelmiä & kustannuksia, joilla rakennetaan.

Pindi (10677258) [add firm=”Pindi Kinnisvara”] välittäjän analyytikkojohtaja Andres Teder mukaan puolestaan tuli viime vuonna uusista asunnoista jo pula. Viime vuonna oli paljon rakennusfirmojen konkursseja ja osa hankkeista jäi toteuttamatta ja syntyi tyhjiö tarjonnan puolella, sanoi Teder.

Kysyntälaidalla alkoi kalliimman kiinteistön tarve kasvaa jo viime vuonna ja lisäksi kasvoi kiinnostus myös talojen, rivitalojen ja paritalojen suuntaan.

Tammen mukaan kiinteistöjen hinnat ovat nyt taas suhteellisesti halpoja ja kiinnostusta voisi olla suurempaakin tarjonnan mukaan. Kun v 2006 vielä keskipalkkaa vastaan ​​sai ostaa 30 m2 huoneiston pääkaupungista, niin tänään voi samassa tilanteessa 3x enemmän tilaa hintojen pudottua. Tallinnassa tehdään Tammen mukaan n 400 – 600 kauppaa / kk, joista ehkä se viidennes on uustuontantoa. Tätä osuutta voisi hieman nostaa, tiivistää Tamm.

http://www.e24.ee/?id=434116


Jätä kommentti