Tallinnan asukasluku 6/2016: kasvu vakiintui n +250 nyt 2. kk peräkkäin


 Tallinnan asukasmäärä kasvoi 6/2016 kesäkuussa melko lailla ed kuukauden tapaan: väkimäärä nousi yhä +232 asukkaalla. Viime vuonna 6/2015 samaan aikaan uusia asujia kertyi hieman vähemmän (ts +158 asukasta/kk). Tallinan kasvunopeus on näinä aikoina siis astetta nopeampaa kuin vuosi sitten.

Eniten nousuja kirjasivat seuraavat alueet:

  1. Lasnamäe (+93)
  2. Kesklinn (+71)
  3. Haabersti (+42)
  4. Kristiine (+41)
  5. Mustamäe (+33)

Johdossa oli tuttua kaksikko, mutta järjestystä nyt vaihtaen: eniten kodin muuttoja & kauppoja Tallinnan halvin & sen kallein alue.

Muuttotappioita kärsivät: Pohja-Tallinn  (-29 asukasta), Pirita (-15 muuttajaa) & Nõmme (-4 muuttajaa) alueet. Pohja-Tallinn kehittyi nyt jo 4. kuukautta muuttotappion suuntaan. Näiden alueiden sama lista toisti viime kuukausien kehitystä myöskin uudelleen.

Suositusta kotiselaimesta kartalta näet myös hyvin visuaalisesti miten kasvu kehittyi (ts valitsemalla esiin karttataso ’Nettomuuttajat’ sen oikeasta ylänurkasta) ja tunnistat nämä Tallinnan eri kaupunginosat hyvin nopeasti.

.

Kaunpunginosien muuttohistoriat

Oheisesta graafista näet suoraan eri alueiden muuttotapahtumat kk-tasoilla äskettäin. Graafista näkyy hyvin mm syklinen syyskuun 2015 tyypillinen piikki muutoissa Tallinnan korkeakoulujen alkaessa aina alueilla: Kesklinn, Kristiine ja Mustamäe.

Hyödyllistä tietää & tuntea