Tallinnan asukasluku 7/2016: keskustan kasvu lähes pysähtyi


 Tallinnan asukasmäärä kasvoi 7/2016 heinäkuussa melko lailla ed kuukauden tapaan: väkimäärä nousi yhä +175 asukkaalla. Viime vuonna 7/2015 samaan aikaan uusia asujia kertyi toki paljon enemmän (ts +445 asukasta/kk). Tallinan kasvunopeus tippui viime vuoden vastaavasta ajasta siis melko runsaasti.

Eniten nousuja kirjasivat seuraavat alueet:

  1. Pohja-Tallinn (+77)
  2. Haabersti (+48)
  3. Mustamäe (+44)
  4. Pirita (+19)

Yllättäen myös Kesklinn ei enää mahtunut listalla suosituimpien alueiden piiriin Tallinnassa samalla kun Pohja-Tallinn teki paluun muuttajien kärkeen. Myös Haaberstin nousu 2. oli merkittävää. Myös Lasnamäen jättialue vaimeni viime kuukausista muuttojen kohteena. Kaiken kaikkiaan poikkeuksellinen kuukausi vrt aiempaan lähihistoriaan kaupungille.

Muuttotappioita kärsivät: Nõmme (-24 muuttajaa) & Kristiine (-10 muuttajaa) alueet.

Suositusta kotiselaimesta kartalta näet myös hyvin visuaalisesti miten kasvu kehittyi (ts valitsemalla esiin karttataso ’Nettomuuttajat’ sen oikeasta ylänurkasta) ja tunnistat nämä Tallinnan eri kaupunginosat hyvin nopeasti.

.

Asukaskasvu koko Tallinnassa oli nyt 3. kk peräkkäin yhä supistuvamman trendin mukaista.

.

Kaunpunginosien muuttohistoriat

Oheisesta interaktiivisesta (= näpäytä kaupunginosia) graafista näet suoraan eri alueiden muuttotapahtumat kk-tasoilla äskettäin. Graafista näkyy hyvin mm syklinen syyskuun 2015 tyypillinen piikki muutoissa Tallinnan korkeakoulujen alkaessa aina alueilla: Kesklinn, Kristiine ja Mustamäe. Päättynyt heinäkuu ei enää tukenut kasvupiikkiä tänä vuonna, mutta korkeimmat odotukset kohdistuvat – 2 viime vuoden – perusteella juurikin elo/syyskuuhun.

Hyödyllistä tietää & tuntea