Asuntojen myynti polarisoituu rajusti alueittain nyt


Kotien myynti ja kierto markkinoilla lamatalven yhä vaan kestäessä on muuttanut voimakkaasti kauppaa eri kaupunginosien kesken Tallinnassa. Tässä artikkelissa vertailemme kaikkein suurimpien myyntilalueiden toteutuneita transaktioita toisiinsa aivan uusien (/asumattomien) & kaikkien myytävien vanhojen kotien kesken. Nämä tiedot ovat myös ilmaiseksi saatavilla & päivitettyinä laajemmin myös kotiselaimen tarkalta interaktiiviselta kartalta.

Keskustassa jylläävät isot kodit ja muualla taas aivan muut

Oheinen kuva summaa myynnin muuttunutta aktiivista kiertoa viime viikoilta hyvin selkeästi.

Kotimyyntien kierrot suurimmalla alueilta kalleimmasta halvimpaan (kpl -määrissä)

Nämä ovat siis sulkeutuneita listauksia mikä tarkoittaa myös että useimmat ovat toteutuneita oikeita kauppoja myyjiensä toimesta samalla.

Kuva summaa hienosti sen miten valtavan suuri ero kalleimman keskustan & muiden alueiden välillä on: kun keskustaa dominoivat suurimmat kodit 70 – 250 m2:n luokassa on muilla alueilla aivan toinen tunnelma kun eniten kiertävät asunnot ovat < 70 m2:n kokoluokissaan.

Joskin Lasnamäellä on tietty piikki myös hieman suurimmissa 55 – 70 m2:n kodeissa mitkä tavallisesti ovat normaaleja kolmioita.

Näyttää siltä, että mitä sosioekonomisesti halvimpaan luokkkaan mennään niin sitä enemmän dominoiva myyntiluokka kohdistuu 41 – 55 m2 koon normaalisti aika tyypillisiin kaksioihin.

Vanhojen kotien imu korostuu

Kun edellisistä kuvista poistetaan aivan uusien kotien kierron osuus viime viikoilta kuva markkinoilta muuttuu erilaiseksi vain vanhojen kotien kierrossa.

Vanhojen kotien kierto- & myyntimäärät eri kokoluokissa

Kaikkien alueiden yleistä myyntiprofiilia ohjaavat selvästi vain vanhat kodit, mutta pikku eroja kuitenkin löytyy.

  • Pohja-Tallinn: sta nousevat enemmistöön 41-55 m2 (ts Pelgurann:n lähiöstä) ja 30 – 40 m2 kodit (tasaisesti koko kaupunginosasta)
  • Lasnamäe :llä suosiotaan myös nostavat 55 – 70 m2 tyypilliset vanhat kolmiot (….)

Missä & miten kauppoja

Tässä on muutama valikoitu makupala vanhojen kotien aivan äskettäin sulkeutuneista kaupoista juuri edellä mainituilta alueilta.

Pohja-Tallinn:n myyntikiertoa eri kokoluokista katsoen väritettyinä
Lasnamäe:n toteutunutta myyntikiertoa markkinoilta sen 1 viikolta

Joka tapauksessa vanhojen asuntojen myyntien kokonaismäärät ovat kaikilla alueilla moninkertaiset vrt aivan uusiin kaikkein kalleimpiin koteihin mistä lisää seuraavaksi.

Kehittäjät pelaavat eri pelejä alueesta riippuen

Uusien asumattomien kotien myynti on hyvin erilaista riippuen alueen vallitsevasta yleisestä hintatasosta.

Uusien kotien myyntimäärät alueittain

Keskustan transaktioissa siis korostuu jyrkästi aivan kaikkein suurimmat kodit, mutta mielenkiintoisesti Tallinnan 2. kalleimmalla Pohja-Tallinn alueella kehittäjien ja myyjien kohtaaminen tapahtuu taas aivan kaikkein pienimmissä kodeissa eniten viime aikoina.

Kahdella halvimmalla alueella myynti kohdistuu eniten peruskaksioiden 41 – 55 m2 ryhmiin, joissa kuitenkin Mustamäen alueen transaktiot ovat vain murto-osa vrt Lasnamäen suuralueeseen kpl-määrissä katsoen: 10 vs 42 kpl / 4 viikkoa.

Tässä vaiheessa näyttääkin siltä, että kalleimmalle keskustan alueelle riittää ostajia & kiinnostusta jopa suurimpiin uusiin koteihin erittäin vahvasti. Tilanne muuttuu kuitenkin voimakkaasti heti kun mennään sen ulkopuolelle.

Tarkat asuntomyyntien transaktiot tarjoaa

Kotiselain avaa ilmaiseksi näkymän jatkuvaan asuntomyynnin seurantaan kaikilta Tallinnan kahdeksalta eri suuralueelta mistä ostaja & myyjä voi oppia missä segmenteissä menekki markkinoilla on suurinta helposti.

Interaktiivinen graafi keskustan eniten kiertävistä kodeista avattuna

Tilaajana saat esiin myös automaattisesti kaikki viime aikoina toteutuneet ja sulkeutuneet myynnit kartalle tarkasti & talokohtaisesti.

”Myyntikuutiot” talokohtaisesti Pohja-Tallinn:n yhdestä aktiitisemmesta lähiöstä

Katsomalla eniten kiertävien kotien ominaisuuksia + pyyntöineen kartaltalta voit myös arvioida heti miten helposti joku yhä avoin koti tullee myytyä sen alueelta piakkoin.

Yhdistämällä tähän nopeaan markkinaseurantaan kotiselaimen näppärän arvonmäärityksen koko työkalusetti (mm käyvän arvon laskuri, kilpailija-analyysi & hintahistoria) tarjoutuu ostajalle hyvä tilaisuus yhä parempaan & realistiseen kaupan toteuttamiseen onnistuneesti loppuun asti.

Jokaisen ihan äskettäin sulkeutuneen myynnin arvonmääritys suhteessa nykyiseen aktiiviseen markkinaan onnistuu myös käden käänteessä standardilla interaktivisella & kivalla kotiselaimen hinnoittelun laskurilla.

Joten – asuntomarkkinan arviointi & seuraaminen on todella nopeaa yhä paremmin kuin koskaan ennen !