Tallinnaan 500 uutta asuntoa


Ober-Haus Kinnisvara:n oma tuore asuntomarkkinatutkimus osoittaa nyt, että Tallinnan keskustan kysyntä asunnoissa on elpymässä ja rakennuttajan riski verrattuna muihin alueisiin Virossa on huomattavasti alhaisempi.

Kiinteistävälittäjän mukaan tällä hetkellä tapahtuu keskustassa jo n. 500 uuden asunnon rakentaminen, joista suurin osa valmistuu lähimmän vuoden aikana. Lisäksi on aloitettu keskustassa kymmeniä uusia asemakaavoja, joiden rakentaminen voi johtaa tuhansiin uusiin kohteisiin toteutuessaan.

Markkinatilanne tänään ja vuosi sitten: Tallinnan keskustassa on sekä kauppojen lukumäärä että rahoituksen määrä noussut huomattavasti.

Toisaalta ovat myös myyntimäärät nousussa ja hinnoissa havaittavissa tasaantumista. Verrattuna viime vuoden syksyyn on ulkomaalaisten – ja erityisesti suomalaisten – osuus keskustan asuntomarkkinoihin kasvanut huomattavasti, toteaa yhtiön analyytikko Rain Rätt.

Hänen mukaansa voi todeta, että viime vuoden lopulla aloitettua kehittämishankkeet on käytännössä myyty loppuun.

Yleensä nykyisessä markkinatilanteessa hyväksytään uusien asuntojen hintataso 18 000-24 000 kruunua / m2 keskustan reuna-alueilla ja 26 000-31 000 kruunua / m2 ydinkeskustassa.

Kun muutama kuukausi sitten näytti, että uusien asuntojen osalta kysyntä alkaa pian ylittämään tarjontaa, niin viime viikkoina on ollut havaittavissa tiettyä kysynnän supistumista.

Asiasta kertoi E24.ee


Jätä kommentti