Pankkien roskalainayhtiöt puhdistavat salkkuja


Saving is for wimps!  I have a plan for affordable housing.

Viron kahdella suurimmilla asuntolainoittajilla – Swedbank [add firm=”Swedbank”] ja SEB [add firm=”SEB”] – on ollut jo kauan omat tytäryhtiönsä ostamassa ongelmaluottoja niiden julkisista huutokaupoista käypään uuteen alehintaan (ts ikiomat paikalliset ”Arsenal”:t).

SEBin roskalainayhtiö on nimeltään Estectus OÜ (10141919) [add firm=”Estectus”].

Nämä roskalainayhtiöt osallistuvat vain kunkin pankin omiin pakkohuutokauppoihin ja eivät siis kilpaile keskenään mitenkään. Sen sijaan huutokauppoihin osallistuvat yksityiset joutuvat kilpailemaan pankin edustaman roskalainayhtiön hintaa vastaan.

Kuluvana vuonna on SEBin oma lainasalkun puhdistaja ostanut 4x määrän ja Swedbank:n 2x määrän kohteita vrt edelliseen vuoteen.

Pakkohuutokaupan lähtöhinnan määrittelee ulosottomies joka tilaisuuteen erikseen. Joku kohde voi tulla uudelleen myyntiin aina alemmalla hinnalla jopa kymmenenkin kertaa.

[addperson url=”http://ee.linkedin.com/in/kuhlbach”]

Estectus:n tj Hannes Kuhlbach ei paljasta omissa kommenteissaan kuinka suuren osan kaikista pakkomyyntikohteista hänen yhtiönsä loppujen lopuksi voittaa itselleen. Hän tyytyy päättämään, ettei yhtiö voita kaikkia huutokauppoja automaattisesti.

Võrreldes aasta algusega on SEB makseraskustes klientidelt ostetud kinnisvara mahu neljakordistanud ja Swedbank enam kui kahekordistanud.| Delfi


Jätä kommentti