Koplin linjat takaisin lähtöruutuun 3/2014


Koplin linjoille oli  vain yksi kiinnostunut kehittäjä brittiläinen yhtiö, joka jäi tarjouskilpailussa pinnalle: Ransome Trading Holding Company Ltd. Nyt sekin vetäytyi jatkosta sijoittaa Kopliin.

”Ainoa Kopli linjoille hyväksytty kiinteistöjen kehitysyhtiö   ei ole esittänyt tarjoustaan jatkosta sen määräaikaan ”, sanoi kaupungin oma edustaja Einike Uri . ”Tallinnan kaupunki suunnittelee jälleen uudelleen Koplin linjoille löytää kehittäjää jo lähitulevaisuudessa sekä ilmoittaa uuden huutokaupan kilpailutuksen myyntiehdot, joita se ei aio nykyisestään mitenkään muuttaa mahdolliselle ostajalle. ”

Monien paikallisten asukkaiden mielestä Tallinnan suurin virhe Koplin myynnissä on ollut projektin liian suuri koko & hinta: pilkkomalla hanke selvästi pienempiin osiin olisi mahdollisia kehittäjiä / riskin ottajia suurempi määrä ja tn kauppojen syntymiseen tätä kautta paljon parempi – varsinkin nyt uuden asuntobuumin vallitessa.

Samaan aikaan myös Koplissa: kotiselaimen hintabarometrin tiedoista käy ilmi että 2/2014 käytiin pirteää asuntokauppaa poikkeuksellisen korkeilla hinnoilla ja määrillä vrt ko pienalueen historialliseen omaan keskiarvoon. Yhdessä kuukaudessa asuntoja myytiin 10 kpl, joiden keskihinta oli n 1050 €/m2. Normaalisti Koplin keskihinnat ovat viime aikoina olleet vain n 850 €/m2.

Jätä kommentti