Suomalaislakitoimisto auttoi virolaista IT-startup:a kasvuun


SORAINEN [add firm=”Sorainen”] osallistui neuvonantajana yrityskauppaan, joka voi olla toteutuessaan Viron IT-historian eräs suurimpia sitten Skype:n myynnin: GrabCAD:n aikoo ostaa käteisellä Nasdaq -pörssilistattu Stratasys (NASDAQ: SSYS) USA:ssa oman ilmoituksensa perusteella. Kaupan on määrä varmistua vielä 9/2014 loppuun mennessä, jonka jälkeen Stratasys saa julkaista avoimen pörssitiedotteen aiheesta sen omistajilleen.

Stratasys on johtava 3D-tulostintekniikan kehittäjä ja valmistaja globaalisti. GrabCAD puolestaan auttaa mekaanisen suunnittelun insinöörejä tuomaan tuotteita markkinoille yhä nopeammin ja tehokkaammin luomalle näiden käyttöön oman sosiaalisen median, jossa voi jakaa avoimesti 3D-piirustuksia avoimen lähdekoodin hengen mukaisesti. Yrityskaupan odotuksissa on avata sen asiakkaille paremmat suunnittelutyökalut ja jo luotujen piirustusten tietokanta Stratasys:n omia 3D -tulostimia varten. Parhaassa tapauksessa tulostimen loppukäyttäjälle koko prosessi virtaviivaistuu ja nopeutuu, joka lisää 3D-tulostimien käyttöä ja kasvattaa samalla sen uusia markkinoita laitevalmistajalle.

Sopimuksen yksityiskohtia ja kaupan lopullista arvoa ei ole vahvistettu julkisuuteen ainakaan tässä vaiheessa.

Lakitoimiston tiimiä johti projektissa Toomas Prangli ja Kaupo Lepasepp ja erityisasiantuntijana toimi Kadri Kallas liittyen Viron paikalliseen yrityslainsäädäntöön.

  • http://www.ceelegalmatters.com/index.php/over-the-wire/legal-ticker-deals-and-cases-in-cee/item/1026-sorainen-advises-stratasys-acquisition-of-grabcad
  • http://www.unquote.com/cee/official-record/2371145/smartcap-et-al-exit-grabcad-for-reported-usd100m
  • http://www.stratasys.com/