Paikallinen Technopolis laajenee 20 milj. rakennusinvestoinnilla 2015-16


Ülemiste city:n rakentaja & kehittäjä Mainor Ülemiste [add firm=”Mainor Ülemiste”] kertoo, että se rakentaa seuraavaksi teknologiakylään uutta 13-kerroksista toimistorakennusta panostamalla uuden kehittämiseen samalla yli 20 miljoonaa euroa.

Rakennustöiden on suunniteltu alkavan ensi keväänä 2015 ja viimeistelyn päättyvän syksyllä 2016.

Mainor:n puheenjohtaja Margus Nõlvaku:nn sanoo että uuden talon perustaminen tekee koko alueesta jatkossa Tallinnan suurimman tietoon perustuvan osaamiskeskuksen. ”Tässä kerros- ja toimistotalossa tulee olemaan yli tuhat työpaikkaa ja vuoden 2016 loppuun  mennessä koko Ülemiste City:ssa toimii yli 8 000 ihmistä päivittäin, mikä on verrattavissa esimerkiksi koko Paiden kaupunkiin maassa”. Sen koko suunnitelma on kasvaa vuonna 2025 ympäri vuorokauden toimivaksi monikäyttöiseksi kampusalueeksi, joka kokoaa yhteen 15 000 työntekijää ja 5 000 asujaa paikallisesti.

Uudenaikainen tuleva toimistorakennus edustaa kaikin puolin myös Viron arkkitehtien parasta osaamista.

Rakennuksen on suunnitellut arkkitehtitoimisto Architect 11 [add firm=”Architect 11″] ja se täyttää B-luokan energiasäästömerkin kriteerit sekä LEED Gold -sertifiointivaatimukset, jotka takaavat koko rakennuksen energiatehokkuuden ja ympäristöystävällisyyden.

Ülemiste city aikoo vuoteen 2025 rakentaa yhteensä 200 000 neliömetriä toimistotilaa, 125 000 neliömetriä asuntoja, urheilu-, kulttuurikeskustiloja sekä lisää puistoja ja kahviloita alueella. Kehittäjinä toimivat: Mainor Ülemiste ja Technopolis Ülemiste [add firm=”Technopolis Ülemiste”] yritykset.