Keskustan vanhat kodit jo negatiivisella marginaalilla laajalti kaupan 11/2014


Tallinnan keskustan vanhat asunnot ovat viime viikkojen kehityksen myötä kaupan jo negatiivisilla marginaaleilla yleisesti vrt alueen toteutuviin kauppahintoihin. Pääkaupungissa on vain 3 asuinaluetta, jotka myyvät negatiivisilla marginaaleilla koteja tänään: Pirita, Haabersti ja nyt aivan viimeksi siis Kesklinn. Tähän markkinoiden muutokseen liittyy yhä kasvanut epävarmuus markkinoiden suunnasta myyjien keskuudessa juuri markkinoiden tällä kaikkein tärkeimmällä pääkaupungin asuinalueella.
Keskusta (Kesklinn) liittyi negatiivisten marginaalien joukkoon m2-tarjouksissaan 11/2014

Tämän markkinan piirissä on nyt n 60% avointen tarjousten vanhempia koteja Kesklinn:n alueilla viikoittain ja näyttää vahvasti siltä, että keskusta on nyt polarisoitumassa yhä lisää lähiviikkoina toisaalta uudistuotannon yhä kalliimman hinnoittelun sekä vanhojen – niiden tavallisten myyjien – ryhmiin.

Säilyessään tulevina viikkoinakin tämä uusi tilanne on valtava koko markkinan tunnelmaan keskustan kodeille.

Perinteisesti keskustan alue on pitänyt parhaiten arvonsa sekä hyvinä aikoina että kuplan vallitessa ts ei lainkaan niin hyvinä aikoina (= v 2007-2009) Tallinnassa ja nyt näyttää siltä, että tämä segmentti markkinaa ei enää osallistukaan hintaralliin vaan päinvastoin: he haluavat suosia kaupan toteutumista käytännössä tässä & nyt.

Markkinatiedot tarjoaa: kotiselain seuraa puolestasi aivan automaattisesti & välittäjien toimista riippumattomasti mm marginaalien kehitystä asuinalueittain Tallinnassa ostajan eli sinun parhaaksi.