Kotien hinnoittelu seuraa yhä enemmän toteutumia Tallinnassa 6/2015


Enemmistö myyjistä seuraa melko suoraan juuri viimeisimpiä asuntojen m2-keskihintoja tarjouksissaan nykyään. Tallinnan 8 eri kaupunginosasta jopa 5 kpl esittää sellaisia yksittäisiä kotien tarjouksia, joissa se suurin määrä niistä sijoittuu suoraan aivan äskettäisten toteutuneiden myyntihintojen tasoille. Myyjät toimvat tässä hyvin rationaalisesti ja kotimarkkinat samalla tehokkaasti yleisesti siitäkin huolimatta, että kaupunginosien tarjoushinnat jatkavat yhä vaan nousujaan viikoittain ennätyksiä luoden.

Kun Tallinnan kotien tarjoukset jaetaan +100 €/m2 keskihintojen haarukkaan, näkyy oheisesta kuvasta & piirakoista hyvin miten juuri neljä kaikkein tärkeintä kaupunginosaa & niiden myyjät äänestävät ihan suoraan markkinaehtoisen hinnoittelun puolesta: suurin määrä tarjousten myyätäviä koteja osuu hehkuvan punaisena sektorina juuri aivan viime aikojen m2-keskintojen alueelle.

Merkittävimpien asuinaluiden myyjät noudattavat markkinaehtoista hinnoittelua parhaiten

Loput pääkaupungin alueista ovat melko hajanaisia tunnistamaan viimeisimpiä ostajien hintatoiveita (viime aikojen toteutumat nostettu neliöitse esiin): vain Piritalla osuu selvästi punaisin sektori juuri viime aikojen toteutuneisiin keskihintoihin. Näistä hitaasti kauppaa käyvistä alueista on Haaberstilla eniten alle toteutumien tarjouksia, joka on tulosta poikkeuksellisesta hintapiikistä sen viime aikojen myynnissä. Kaikkein heikoimmin ymmärtävät nykyään Kristiine:n myyjät odotuksissaan markkinoiden viimeisiä tapahtumia kun sen punaisin 11% siivu asettuukin ylioptimistimisesti yhä hintahaarukkaan 2100-2200 €/m2.

Kodin myyjien tarjoukset poikkeavat selvästi myynnin toteutumista 3 alueella neljästä

Viime aikojen Tallinnan alamäki kohti yhä halvempia neliöitä kodin kaupoissa on selvästikin lisäämässä nyt hintatietoisuutta myyjien (& näiden välittäjien) keskuudessa.

Jos ostajana haet uutta kotia Tallinnasta on siis nykytilanteessa eniten mahdollisuuksia tarjolla tehokkaaseen hintaan juuri eniten myyntiä kaupungissa poikivilla alueilla 1. kuvan mukaan. Eniten valinnanvaraa kohti halvimpia neliöitä näistä taas tarjoavat Pohja-Tallinn ja Lasnamäe alueina.
Markkinatiedot tarjoaa: kotiselain seuraa tarjonnan markkinarakennetta oheisten kuvien tapaan sinulle automaattisesti & ilmaiseksi. Oheiset graafit avaavat suoraan myös kutakin lohkoa vastaavat vastaavat todelliset tarjoukset kotiselaimen sisältä katsottaessa.