Kotien kauppa siirtyi uusille alueille 5/2016


Toukokuussa tapahtui ISO käänne Tallinnan kotien kaupoissa kun esiin rynnivät nyt myynneissään aivan uudet alueet: Kristiine, Mustamäe & Haabersti. Tämä siirtyminen on loogista jatkumoa jo kauan näkyvään kalliin keskustan supistuvaan suosioon kodin ostajien silmissä.

Oheinen kuva summaa tilanteen muutoksen napakasti heti toukokuun päättyessä & kesän alkaessa.

Kotien kauppa alkoi kasvaa toukokuussa Tallinnassa länteä & etelää kohti

Hymyilevät kasvot ovat siirtyneet siis keskustan & Lasnamäen alueilta eniten Kristiinen, Haaberstin & Mustamäen suuntaan. Samalla tapahtui näiden alueiden osalta keskimääräisen ALE-%:n laskua kun toteutuneet m2-kauppahinnat nousivat vrt kunkin alueen tarjouskannan hintaan kuukaudelta. Ts ostajat ovat valmiimpia maksamaan hieman korkeampia kodin hintoja juuri näillä alueilla.

Nähtäväksi jää, että onko tämä ns yhden kuukauden ihme vai pysyvämpi tahtotila ostajien keskuudessa.

Markkinatiedot tarjoaa

Kotiselain tuottaa sinulle visuaalisen näkymän asuntokauppaan kaupunginosin, josta näet yhdellä silmäyksellä kuin terveet markkinat ovat eri puolella kaupunkia juuri tänään.