Tallinnan asukasluku 10/2016: pääkaupungin kasvu yhä vahvaaTallinnan asukasmäärä kasvoi 10/2016 lokakuussa: +626 uudella asukkaalla.


Myös viime vuonna 10/2015 samaan aikaan uusia asujia kertyi melko samaa luokkaa (ts +717 asukasta/kk).

Kasvu noudattaa viime vuoden kehitystä kuukausitasolla tarkasti.

Eniten nousuja kirjasivat seuraavat alueet:

  1. Kesklinn (+277)
  2. Pohja-Tallinn (+117)
  3. Kristiine (+84)
  4. Mustamäe (+65)
  5. Haabersti (+40)

Keskusta jatkoi nettomuuttajien suosikkina ja sen perässä seurasi viime aikojen kestosuosikki Pohja-Tallinn. Mustamäen korkeakoulujen avauspiikki myös hellitti ennustettavasti korkeakoulujen jo alettua. Myös Kristiine oli melko hyvässä kasvun imussa tässä kuussa uusine asukkaineen.

Muuttotappioita syntyi lievästi vain Nõmmen kaupunginosaan tässä kuussa.

Suositusta kotiselaimesta kartalta näet myös hyvin visuaalisesti miten kasvu kehittyi (ts valitsemalla esiin karttataso ’Nettomuuttajat’ sen oikeasta ylänurkasta) ja tunnistat myös Tallinnan eri kaupunginosat hyvin nopeasti.

.

Kaunpunginosien muuttohistoriat

Oheisesta interaktiivisesta (= näpäytä kaupunginosia) graafista näet suoraan eri alueiden muuttotapahtumat kk-tasoilla äskettäin. Graafista näkyy hyvin mm syklinen syyskuun 2015 tyypillinen piikki muutoissa Tallinnan korkeakoulujen alkaessa aina alueilla: Kesklinn, Kristiine ja Mustamäe.

Hyödyllistä tietää & tuntea