Tallinnan asukasluku 11/2016: vain pari sataa uutta asujaaTallinnan asukasmäärä kasvoi 11/2016 lokakuussa: +191 uudella asukkaalla.


Viime vuonna 11/2015 samaan aikaan uusia asujia kertyi melko selvästi enemmän (ts +419 asukasta/kk).

Kaupungin kasvu sakkasi odotettua aiemmin kohti vuoden loppua.

Eniten nousuja kirjasivat seuraavat alueet:

  1. Mustamäe (+62)
  2. Kesklinn (+56)
  3. Põhja-Tallinn (+50)
  4. Haabersti (+44)
  5. Pirita (+29)

Kuukausi poikkesi totutusta Mustamäen kiilatessa yllättäen nyt kärkeen. Myös Haaberstin nousu mukaan kärkijoukkoon toi uutta ilmettä Tallinnan kasvuun. Selitus voi olla, että sen alueellahan on nykyään reilusti ylitarjontaa uusista kodeista, jotka saattavat houkuttaa muuttamaan asuinalueelle.

Muuttotappioita syntyi halvimmalle Lasnamäelle (-61) sekä Nõmmelle (-2).

Suositusta kotiselaimesta kartalta näet myös hyvin visuaalisesti miten kasvu kehittyi (ts valitsemalla esiin karttataso ’Nettomuuttajat’ sen oikeasta ylänurkasta) ja tunnistat myös Tallinnan eri kaupunginosat hyvin nopeasti.

.

Kaunpunginosien muuttohistoriat

Oheisesta interaktiivisesta (= näpäytä kaupunginosia) graafista näet suoraan eri alueiden muuttotapahtumat kk-tasoilla äskettäin. Graafista näkyy hyvin mm odotettavissa oleva ensi kuun syklinen muuttotappio pääkaupunkiin.

Hyödyllistä tietää & tuntea