Uudistuotannon myynti hidastunut satamassa eniten


Uusien talojen rakennusbuumin keskellä sataman lähiö tekee uusia ennätyksiään sen myymättömien uusien kotien saralla viikosta toiseen Tallinnassa. Tästä pikku tarinasta opit miten & miksi näin tapahtuu juuri nyt pääkaupungissa.

Alati vihertyvää uusien talojen tunnelmaa näkyvissä kodin ostajan eduksi

Sataman lähiön kotien pyyntöjen kehitys antaa meille hyvän kuvan mitä on kuplinut viimeisen vuoden aikana pikku alueella.

Pyyntöjen määrät paisuvat - m2-hinnat laskevat

Laajalti juurikin eniten uudistuotannolla ladatussa lähiössä keskihinnat ovat olleet selvässä laskupaineessa samalla kun näet miten pyyntöjen määrät & lähiön markkina-arvo on kivunnut ennätykseen raketin lailla. Lopputulos on nyt puhdasta jäätelöä ellei vielä ”hunajaa” ostajalle.

Kun keväällä maaliskuussa globaali epävarmuus lisääntyi vyöryivät yhä suuremmat määrät koteja esiin myyntiin tässä lähiössä niin, että nyt lähestytään 25 miljoonan euron myymätöntä varantoa pelkästään julki listatuissa avoimissa myynneissä. Todellisuus on varmasti tätäkin netin markkinointia suurempi.

Kehittäjät siis hermostuivat odottamaan & talouden signaalien selvästi heiketessä keväällä yhä useampi ryntäsi myyntilaidalle oikein urakalla tarjouksineen mikä korostuu nykyään markkinoilla hyvin näkyvästi.

Monia uusia taloja jo SUPER-ALE:ssa

Yksittäiset talot hohtavat nyt ns SUPER-ALE:ssa yhä enemmän juuri satamassa ts niiden kodeista ainakin yksi / useampia on asetettu selvästi koko Kesklinn:n markkinahintaa alemmaksi pyynnöissään nykyään.

Ostajalle aika mielenkiintoisimpia uusia taloja löytyy mm Tuukri & Lüüsi kadun projekteista seuraavasti.

Muutamia uusia taloja SUPER-ALE:sta satamassa

Näiden talojen myyntiä on siis jatkettu ainakin 344 pv & 161 pv asti samalla kun sataman normaali myyntiaika on tänään n 182 pv.

Neliöhinnat ovat myös koko taloissa selvästi alempia (-9,7% ja -5,3%) kuin koko kaupunginosassa yleensä (= 2727 €/m2).

Tarkempi katsaus pyyntöjen nykytilaan kertoo meille myös miten päivän tilanne on kallellaan ostajalle vahvasti: näistä toisessa – Lüüsi:n – talossa 27 kpl (75%) ja toisessa 11 kpl (85%) pyynnöistä on halvempia kuin Kesklinn:n nykyinen hinta. Halvimmat kodit lähtevät kehittäjiltä n -25% alennuksella keskustaan nähden.

Sataman alueella toistuu tämä aika sama tilanne sen useimmissa uusissa taloissa nykyään.

Keskihinnan alentumisen paineen voit siis konkreettisesti nähdä & ymmärtää markkinatilanteeseen nähden katsomalla kunkin talon sisäistä tarjontaa.

Markkinatiedot tarjoaa

Kopioi dataa omaan käyttöön

Kotiselain visualisoi nopeasti & helposti uudistuotannon nykytilaa markkinolta edelliseen tapaan: voit avata ja katsoa mistä vain Tallinnasta myyjien nykytunnelmat uusien talojensa kera. Lisäksi, voit kopioida koko tarjontatilanteen vaikkapa suoraan omaan taulukkolaskimeen myös tarkempia jatkovertailuja varten.