Kannattavimmat kodit ja niiden paikat muuttuvat nopeammin


Asuntokaupan globaalin vapinan ja pelon siirtyessä yhä selvemmin myös Tallinnaan on käsissä meille loistava tilaisuus tarkastella miten kannattavien kotien markkina kehittyy ja missä syntyvät ne parhaat asuntokauppojen uudet mahdollisuudet. Kun kotien voimistuva markkinointi nyt nostaa näkyvät listaukset aika huippuunsa  saadaan tilanteesta erittäin hyvä & tarkka kuva, jonka avulla voit kivasti suunnistaa kaupungin sen upeimmille markkinoille. Tästä tietoiskusta selvität missä nämä sijaitsevat ja miten suurta etua voit odottaa kaupasta yleisemmin sen omassa kilpailutilanteessa.

Kun Tallinnan kannattavimmat kodit listataan tänään sen kahdeksan kaupunginosan ja näiden kappalemäärin yhteen syntyy seuraava näppärä kuva, jossa ylempänä on kannattavuus kaikista alueen tarjouksista ja alempana kotien määrät.

Vain n. 2 – 3 pääkaupungin aluetta hallitsee markkinoita omilla tarjouksillaan kodeissa

 

Koko tämän markkinan kokonaisarvo pyörii nykyään n 7,8 miljoonassa eurossa eduissaan, joista valtaosa (156 kpl) siis sijoittuu selvästikin keskustaan eli Kesklinn:n alueelle. Tätä selittää sen vahvin uudistuotannon rakennusbuumi.

Kakkoseksi alueena nousee Nõmme:n kaupunginosa, jossa kannattavia on vähemmän (71 kpl) ja kuitenkin niiden arvo on lähes 1,5 miljoonaa euroa nykyään. Huomioiden alueen massiivisesti pienemmät myyntien määrät on tämä hyvä saavuutus ja kertoo kilpailun siirtyneen tälle etäiselle alueelle jo selvemmin myyjien keskuudessa.

Mielenkiintoinen alue on myös Pohja-Tallinn, jonka supervahva rakentaminen on tukenut myös markkinan polarisaatiota vanhojen ja uusien kotien välille sekä samalla lisännyt kannattavien listauksia kuten keskustassa.

Yhteensä nämä kolme aluetta vastaavat 80% koko Tallinnan kannattavien tarjouksista rahassa eli reilun kuuden miljoonan euron pottia.

Kannattavat kodit esiintyvät usein pienessä osassa pääkaupunkia aina kerrallaan eli tällä erää n 2-3 alueella näkyvimmin. Näillä tunnelmilla on myös taipumus muuttua hyvinkin nopeasti ja jyrkästi.

Miten paljon on lupa hyötyä / tinkiä ?

Tinkiminen & kilpailutus on osa arkipäivää kiinteistökaupassa kuten kaikki tiedämme hyvin. Vaan miten paljon on ”riittävästi” jos tosiaan kaupoille ryhdyt?

Kannattavien kotien edut kertovat tämän melko konkreettisesti kun vaan lasketaan ja listataan edut keskimäärin alueittain esiin seuraavasti.

Kannattavuus nousee eniten & jyrkimmin vain muutamalla alueella Tallinnassa

Tiukimman kilpailun keskustassa voi siis tänään odottaa n +25 000 € etua sen sopivan kodin helmen löytyessä kohdalle laajimmasta valikoimastaan kun taas Nõmme:lta sen etu asettuu n +20 000 €.

Kuvahan myös kertoo miten nopeasti etu pienenee koko kaupungin muihin alueisiin siirryttäessä. Vaikka valikoima on hyvinkin laaja mm Lasnamäe:llä ovat myyjät vielä yhtenäinen ryhmä pyyntöineen markkinoilla, missä supertarjouksia (ts > 30 000 €/koti) on kaikkiaan melko niukasti nykyään.

Silmiin pistävä poikkeus on kaupoissaan hiljainen Pirita missä markkinoilla on hyvin vähän kannattavia koteja: täällä jo muutaman kodin supertarjous näkyykin yllättävänä piikkinä.

Missä kodit ovat

Kannattavien sijainnit kahdelta parhaalta alueelta kaupungista näyttävät seuraavalta.

”Kultaiset” kodit & pallot kartalla kertovat mistä voi löytyä hyvä ja kannattava kodin tarjous
  • Parhaimmat edut kodeista ovat selvästikin keskustassa nykyään varsin usein Satamassa Narva mnt:n ympärillä sekä Keldrimäen että Veerenni:n lähiliöiden alueilla.
  • Nõmmella isoimmat edut ja määrät koteja löytyvät useimmiten sen ison valtaväylän Vabaduse pst:n varrelta tai varsin läheltä sitä.

 

Markkinatiedot tarjoaa

Kotiselain auttaa sinua seuraamaan asuntomarkkinoiden nopeaakin liikettä alueittain Tallinnassa silloin kun ympäristö markkinoilla ei enää tue pelkästään tasaista hintojen kasvatusta kuukaudesta toiseen.