Jo toinen kaupunginosa kääntyi kotihintojen laskuun


Kotimarkkinat liikkuvat yhä nopeammin kohti taantumaa nyt Tallinnassa: myös Haabersti:n kaupunginosa on kääntynyt ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2007 buumin hintojensa laskuun kodin myyjien toimesta. Tämö on nyt 2. kaupunginosa sitten Nõmme:n jälkeen, joka kohtaa laskevan hintatrendin. Tästä tarinasta löydät hyvät yksityiskohdat miksi näin on käynyt.

Puhtaasti teknisesti nähtynä Haaberstin kaupunginosan vuositrendi näyttää tänään seuraavalta.

Ison Haabersti:n kotien myyjien trendi on kääntynyt laskuun nyt viime viikkoina

Kuten kuvasta näkyy, niin trendi on nyt selvästi laskussa olkoonkin että alueen uudistuotanto on pönkittänyt kasvua ylemmäs aina viime kuukausiin saakka urheasti.

Koko Haaberstin kaupunginosa on hyvä esimerkki siitä miten uusien ja vanhojen kodin myyjien polarisaatio kehittyy pisteeseen, jossa välttämättä ei ole enää ns ”voittajia” seuraavaksi helposti nähtävissä & löydettävissä.

Uusien ja vanhojen kotimyyjien näkemysero (vasemmalla) luo yhä ennätyksiään samalla kun uusia myyntejä syntyy uudistuotannon täysin myymättömään inventaarioon (oikealla) lisää

Alueella vallitsee siis tänään erittäin jyrkkä polarisaatio & markkinahäiriö toisaalta sen vanhojen kodin myyjien ja tulevaisuuden rakentajien kesken vuosille 2019 – 2020.

Markkinatiedot tarjoaa

Kotiselain auttaa sinua seuraamaan talouden hidastumista sekä kaupunginosan että niiden lähiöiden tasolla tarkasti.