Haabersti nousee kohisten kannattavissa kodeissaan


Kaikessa hiljaisuudessa ovat kannattavien kotien määrät nostaneet Haaberstin yhä kuumemmaksi alueeksi Tallinnan kuplivilla asuntomarkkinoilla. Tästä katsauksesta löydät tarkemmat tiedot miksi ja kuinka kaikki tapahtuu juuri nyt.

Tänään kaikkien kaupunginosien listalla Haabersti löytyy jo kolmannelta sijalta tarjotessaan kannattavia koteja ostajille.

Kannattavien määrät ja parhaiden alueiden etujen markkina-arvot

Vaikka keskusta eli Kesklinn on selvästi se ”kukkulan kuningas” koko Tallinnassa johtuen juurikin huippukalliista m2-pyynnöistään, niin sen jälkeen seuraavat kisaavat alueet ovat melko tasainen joukko markkina-arvoiltaan.

Viime aikojen markkinakehitys on siis nostanut Haabersti:n sekä Pohja-Tallinn:n että Nõmme:n edelle. Tätä kehitystä on tukenut mm koko alueen lievästi laskeva m2-hintatrendi viime 12 kk:n ajalta. Tämähän tekee siitä yhä mielenkiintoisemman alueen erityisesti kun tiedetään siellä vallitseva uudistuotannon ylitarjonnan n 50% myymätön (yli-) kapasiteetti.

Kannattaa siis katsoa tarkemmin miten kannattavat kodit tyypillisesti syntyvät ja minne.

Markkinatilanne ja -ennuste

Viime aikojen markkinoilta voidaan hyvin tarkasti nähdä miten kannattavat ovat syntyneet Haaberstin alueella ja mihin avoimiin myynteihin se ennen kaikkea kohdistuu eniten.

Kannattavien kotien oheinen lähiajan markkinaennuste perustuu koneoppimisen käyttöön viime aikaisen nähdyn markkinakäytöksen perusteella juuri Haabersti:n kaupunginosalle.

Kun myytävät ja listatut kodit jaetaan lähiöihin ja poimitaan esiin näistä juuri ne tekijät jotka ennustavat parhaiten ostajan syntyviä etuja jatkossa syntyvät seuraavat kuvat.

Ostajan edut syntyvät eri tavoilla nyt lähiöstä riippuen

Vasemmalta tässä näkyy miten Haabersti kaukaisimmat lähiöt – Tiskre & Vismeistri – tuottavat melko loogisesti kodin käypää hintaa halvempia pyyntöjä ja näistä etuja merkittävästi parhaiten (ts kodin alimmat & halvimmat kerrokset 1 – 3 & etuja > 10 000 €). Tässä myyjät leipovat suuren etäisyyden keskustasta osaksi hinnoittelua selvästikin.

Oikealta taas löytyvät yksityiskohdat miten etuja voi odottaa 3 – 4 muista lähiöstä, jotka muodostavat myös sen leijonan osan koko Haaberstin myynnin listatusta kotien kaikesta tarjonnasta. Nämä markkinan mahdolliset uudet edut voisi kiteyttää myös vaikka seuraaviin kuvauksiin:

  • Vanhemmat ja pienemmät 1. kerroksen kodit kaikista neljästä lähiöstä.
  • Kolmesta muusta lähiöstä
    • Suuremmat kodit ylemmistä kerroksista aina viime vuoteen asti rakennusvuoden perusteella.
    • Tästä vuodesta tulevaisuuteen ne uudistuotannot, jotka a) ovat koon puolesta se ”seuraavaksi suuri haaste” myynnille ja b) löytyvät alemmista 1. – 3. kerroksista uusissa taloissa.

Nämä ovatkin aivan riittävän tarkat suositukset, joita voit aika hyvin käyttää vaikkapa hakujen suodatuksessa lähiaikoina vertaillessa tuoreimpia kotien esittelyjä paikallisista kotien myyntiportaaleista (mm kv.ee ja city24.ee).

Fiksumman kodin ostajan kannattaa tuntea markkinan etuja tarjoavat alueet & piirteet kannattaviin koteihin, jolloin todellisten helmien löytäminen & erottaminen näiden joukosta on aina helpompaa ja myös tuottavampaa.

Markkinatiedot tarjoaa

Kotiselain avaa kattavan näkyvän kannattaviin koteihin sinulle tilaajana, joista aika ajoittain markkinoiden muuttuessa julkaisemme myös edellisen kaltaisia hyviä vinkkejä sijoittajan sekä tavallisen kodin hakijan iloksi & hyödyksi.