Taktisesti parhaat asuntosijoittajan alueet korostuivat esiin


Asuntosijoittajan parhaat markkinat nousevat yhä selvemmin esiin Tallinnasta ostajien kiinnostuksen laimetessa suorassa suhteessa lainoituksen vaikeutumiseen nähden. Käymme tässä läpi mielenkiintoisimmat alueet ja niiden tilanteet nyt lopputalven koittaessa.

Kesklinn & Pohja-Tallinn

Kalleimpien asuinalueiden kannattavimmat avoimet asuntokaupat on korostettu esiin seuraaviin havaintokuviin, joissa kunkin avoimen kaupan vaikutus sen lähiympäristöön on korostettu selvästi esiin vaalealla vihreällä.

Keskustan edullisemmat kodit kiertävät kehää ydinkeskustan ympäri

Keskustan alueelta näet selvästi miten edullisiksi kaupoiksi luokitellut parhaat tarjoukset sijoittuvat melko nätisti nykyään aivan ydinkeskustaa selvästi karttavalle vyöhykkeelle (keltainen pidempi myyntivaikutusten viiva).

Suurimmat myyntikeskittymät sijaitsevat myöskin Juhkentali ja Veerenni -lähiöissä. Myöskin omana pikku ehdotuksensa tarjoilee Kassisaba :n lähiö edullisempien kotien muodossaan heti vanhan kaupungin takana muutamia mielenkiintoisia kohteitaan joskin näiden voittopotentiaali on selvästi pienempi sijoittajalle.

Pohja-Tallinn:n tilanne on hyvin toisenlainen sen markkinan sisäiseltä dynamiikaltaan.

Pohja-Tallinn :n tärkeimmät edullisten kotien keskittymät visuaalisesti

Vihreiden vaikutusalueiden kautta täältä voit lukea miten parhaat tarjoukset alkavat keskustan suunnasta laajimmin vasta Pelgulinn:n loppupäästä. Ne jatkuvat sitten aika lailla etäisimpiin Pelguranna, Sitsi ja Karjamaa lähiöihin asti kauniissa kaaressaan (ts korostettu keltaisella karttaan).

Mielenkiintoista on myös havaita miten kaikein kalleimman Kalamaja:n aivan kaukaisimmassa päässä – loogisestikin – on muutamia melko edullisesti suhteellisesti hinnoiteltuja asuntomyyntejä auki nykyään.

Mustamäe

Korkeakoulujen alueena Mustamäe on myös asuntosijoittajalle aina kestosuosikki vuodesta toiseen. Hyviä uutisia alueelta on nytkin käsillä: halvempana suuralueena sieltä löytyy myös suhteellisesti runsaasti melko edulliseksi katsottavia asuntojen myyntejä.

Mustamäe :n korkeakoulualueen kiinnostavimmat myyntikodit

Kuvasta näkyy miten edulliseksi arvioidut jakautuvat melko tasaisesti koko alueelle teknisestä korkeakoulusta keskustan suuntaan. Tämä johtuu siitä, että kaupunginosan yhteinen m2-keskihinta on korjautunut alemmas yleisesti viime syksyn jälkeen yhtenäisimmin koko Tallinnasta juuri näiden edulliseksi arvioitujen kotien myötä.

Lasnamäe + Sikupilli

Kaupungin edullisimmasta lähiöstä suomalaisittain kiinnostavinta aluetta on vielä sen alkupää ts Sikupillistä heti keskustaan integroituva Lasnamäen lähiö. Täälläkin on joitain aika ajoittain ilmestyviä melko mielenkiintoisia asuntoja, jotka sovaltuvat hyvin vaikkapa BNB -vuokrausten toimintaan mm hyvän mukavan sijaintinsa vuoksi sekä Tallinnan lentokentän että Tallinnan ydinkeskustan välillä.

Sikupillin lähiön kiinnostavimmat myyntikodit Lasnamäe :llä

Näiden kuvassa näkyvien kotien sijainti kertoo aika suoraan miten täältä valikoituneet parhaat tarjoukset osuvat koko lähiön etäisimmille rajoille.

Taktiset markkinatiedot tarjoaa

Asuntosijoittajan strategian suunnittelu & toteuttaminen Tallinnaan ei ole koskaan ollut näin helppoa kuin nyt kotiselaimen kautta: jäsenille tarjoamma tarkat edellisten kuvien mukaiset viikoittain päivyttävät edullisten myyntien vaikuttavuuden näkymät eri alueiden edullisimpiin kohteisiin automaattisesti.

Kustakin kartalle merkitystä edullisemmasta asuntomyynnistä aukeaa heti nopea ja näppärä täydellinen 360-asteen käyvän arvon hintalaskurin ts miksi kotiselain luokittelee ko myynnin ylemmäs muista suhteessa sen naapurustoon.

Myyntitilanne Pelguranna:n kannattavimmaksi arivoidusta asunnosta hintalaskurin silmin missä kaikki sen ympäröivät samankaltaiset avoimet myynnit tukevat korkeampaa m2-hintaa (ts vihreät linkit niihin kuvassa)

Tämä näkymä sisältää kaikki olennaiset komponentit todeta miten samankaltaiset muut myynnit toimivat markkinoilla ja mitkä näistä ovat kaikkein tärkeimpiä vertailussa valittuun myyntikotiin.

Voit olla aina nopeasti & tarkasti ajan hermolla mihin myynteihin kannattaa panostaa lisää aikaa ja energiaa käyttämällä näitä myyntien vaikuttavuuden noepita arviointeja hyväksi vertailuissa !