Markkinakatsaus: suurimmat kannattavuudet kaksioista alueittain


Parhaan kannattavuuden muuttuneet myynnit kertovat viikoittain siitä tunnelmasta, joka vallitsee markkinoita aktiivisemmin seuraavien myyjien & välittäjien keskuudessa. Tässä katsauksessa pureudumme tärkeimpien alueiden parhaimman kannattavuuden kaksioihin ja haemme niistä perustietojen osalta sen parhaan vaihtoehdon ostajan näkökulmasta.

Kannattavimmat myynnit alueittain

Vallitsevan markkinatilanteen mukaan parhaan kannattavuuden kaksioista voi helposti poimia listan ja pistää kodit myyntialueiden tärkeyden mukaiseen tyypilliseen järjestykseen nykyään.

  • Vabriku 19a, Pohja-Tallinn, 78 000€ Markkinatilanne >>
  • Pae 39, Lasnamäe, 97 998€
  • Pirita tee 26f, Kesklinn, 249 000€
  • Energia 2, Kristiine, 85 900€
  • Mustamäe tee 172, Mustamäe, 88 990€
  • Astangu 70, Haabersti, 91 500€

Kannattavuuden kasvun kehitykset

Kannattavuus: +30 152€

Tämä asuntomyynti on melko äskettäin kohti kevättä alkanut kehittää merkittävintä kannattavuutta (ts vihreä alue), jonka voi arvioida teknisesti ylittäneen +15 000€ huhtikuussa 2024. Valtaosa arvonnousua on syntynyt ympäristön kallistumisen myötä ja vasta aivan viimeinen askel viikolle kodin uuden sen ALE-hintapyynnön kautta (ts oranssit palkit).

Kalamaja on supertunnettu & -suosittu lähiö, jossa harvemmin näkee tämän tasoisia tarjouksia vanhoillekaan kodeille. Tässä asiaa selittää kotiin kuuluva projekti muuttaa se kahteen kerrokseen, joista kellari on yhä rakentamatta ostajalle ts sen kunnostus on otettu ALE:na huomioon pyynnössä.

Tämän kodin talo sijaitsee jo hieman syvemmällä Lasnamäe:llä ja kannattavuus on paikallisiin markkinoihin nähden tasaisesti kasvanut tassaisesti edenneiden pyynnön tarkistusten myötä aina viime viikkoihin asti. Nyt kannattavuus on pienempien kaksioiden paras kaikista poimituista pienistä kaksioista (n +50 000€).

Kannattavuus: +104 161€

Tässä on ekstrasuuri valtava kaksio persoonallisesta 2000-luvun modernista talosta ja Tallinnan kalleimmilta kulmilta Kadriorg:sta. Merkittä kannattavuuden noste tapahtui tällä alueella kodille maaliskuun 2024 alkaessa ja tämäkin perustui ennen kaikkea ympäristön kallistumisesta kilpailevissa myynneissään.

Poikkeuksellisen suuren m2-määrän (86.6 m2) vuoksi kaksiona laskettu kannattavuus nousee aivan omille tasoilleen (> +100 000€) aivan kuten sen pyyntöhintakin.

Kannattavuus: +23 578€
Kannattavuus: +15 492€

Voittajaksi näistä myyntitarjouksista valikoitui nyt Vabriku 19a koti juurikin sijaintinsa ja potentiaalisen kannattavuuden (sen budjetoidun kellarilaajennuksensa jälkeen) esiin.

Parhaat halvemmat myyntikilpailijat

Samanlaisten kotien kilpailujoukko kertoo edellisen myyntikehitysten voittajasta sen miten hyvä tarjous suhteellisesti ottaen on kyseessä paikallisilla markkinoilla.

Kalamajan Vabriku 19a :n kodille voidaan automaattisesti tunnistetaa seuraavat sen kilpailijoiden tiedot niiden jokaisen kannattavuudesta.

Vabriku 19a :n myynnin lähimmät vielä halvemmat kilpailijat Pohja-Tallinn:sta

Lähinkään kilpailija (vrt Sõle 18) ei yllä lähellekään samaa kannattavuuden tasoa nettona (+5678€) kuten viimeinen taulukon sarake kertoo kun myynnin sijaintiin & kodin ominaisuuksiin sovelletaan aivan samaa objektiivista arvonmääritystä. Kaikki taulukkoon automaattisesti löytyneet myyntikodit ovat myös selvästi pienempiä m2-kooltaan kuin nyt vertailtava Vabriku 19a myyntikohde.

Lisäksi, kolme heikointa kilpailijaa taulukosta tarjoaa koteja tasoilla, joissa tarjoushinta on jo paikallisesti sopivaa käyvää ostajan arvoa korkeampi (ts negatiivinen kannattavuus + premium :a myyjälle pyynnöissä). Näiden pyyntötaso on vähiten kilpailukykyinen kun otetaan huomioon niiden paikallinen lähiympäristö vrt Kalamajan vain hieman kalliimpaan kotiin & sen laadukkaampaan lähiympäristöön.

Halvempien myyntikilpailun 100% puute vahvistaa vertailtavan kodin olevan omassa luokassaan sekä uniikki että myös kilpailukykyisin tarjous.

Piditkö Sinäkin tästä markkinakatsauksesta ja haluat tutustua lisää aiheeseen? Kun vastaat kyllä, niin jaa toki SOME:n tai muun oman kanavasi kautta hyvää tietoa eteenpäinkin ystävillesi.

KIITOS ajastasi & mielenkiinnosta huimasti !

Suurimmat kannattavuudet alueittain esiin

Kotiselain poimii automaattisesti sekä kaikista viikon ALE-kodeistaan että uusista listauksista aina suurimman kannattavuuden sisältävän myyntikodin esiin. Tämä mahdollistaa nopean vertailun alueelta toiselle mitä oikeastaan tapahtuu saman kokoisten eri alueiden kotien kilpailutilanteissa – kuten tässä katsauksessa juuri esiteltiin kaksioiden osalta.

Automaattisesti tunnistettu parhaan kannattavuuden koti (/ kaksioista) rengastettuna markkinaviikolta

Parhaan kannattavuuden painikkeesta voit avata ilmaiseksi myös tarkemman yksityiskohtaisen hintalaskurin kartalle.

Vertaamalla parhaan kannattavuuden myyntikodin automaattista valintaa ja kaikkein halvimpaa tarjousta toisiinsa (ts kaksi alinta painiketta kuvassa) saat heti kuvan siitä milloin halvin tarjous on oikeasti hyvä ja milloin ei eri alueilla ja valitussa kodin koossa (yksiöt, kaksiot, jne).

Huom: markkinakatsauksessamme mainitut kannattavuuden kehityksen graafit & vertailutaulukko kilpailijoille ovat kotiselaimen tilaajalle avautuvia ns ”supervoimia” & -ominaisuuksia.