Markkinakatsaus: keskustan ulkopuolisten alueiden kodin arvostukset eniten kasvussa


Julkisten asuntomyyntien arvostuksissa tapahtuu suuria muutoksia nykyään Tallinnassa kesän aikana. Näistä suurin osa osuu samalla kalleimman keskustan (ts Kesklinn) alueen ulkopuolelle ja erityisesti kahdelle isolle alueelle: Lasnamäe & Pohja-Tallinn. Tästä katsauksesta löydät tuoretta viikkotason tietoa miten & missä nämä arvostukset ilmenevät.

Seuraava jakauma kuvaa yleisesti arvostuksen muutoksia jakaen ne Tallinnan kaupunginosien kesken.

Tästä näkyy hyvin juurikin miten yli puolet arvonnousuista tapahtui Lasnamäe (52 kpl avoimia myyntejä / 32%) ja Pohja-Tallinn (39 kpl / 24%) suurilla asuinalueilla yhden markkinaviikon kuluessa.

Katsotaanpa näiden kulkua siis hieman tarkemmin seuraavaksi.

Lasnamäe: mielenkiintoisia kaksioita Sikupilli:n alueelta

Suurin osa tämän halvimman asuinalueen arvostuksiaan kasvattaneista kodeista keskittyy suomalaisittain kauemmaksi ja vähemmän kiinnostaville kaukaisiin lähiöihin, mutta muutamia kiinnostavia poikkeuksiakin toki joukosta löytyy.

Yksiöiden puolella yksi myyntitapaus ylitse muiden, jonka sijainti on melko lähellä Sikupillin taktisesti mielenkiintoista lähiötä.

Yksiön myynti vanhasta kerrostalosta vm 1970
Pyynnön arvon kehitys sen koko julkiselta myyntiajalta

Tämän myynnin arvostus on siis pysynyt korkealla tasollaan nyt viimeiset kolme viikkoa samalla kun pyyntöä on tarkistettua kaksi tonnia alemmas. Tekninen arvostus on kohonnyt jopa yli +32 200 € verrattuna sen paikalliseen myyntiympäristöön nykyään tälle myyntikodille.

Tämä koti on laadultaan erinomainen & valmis suoraan ostajalle / sijoittajalle samalla kun sen arvostus osoittaa voittoa ostajalleen merkittävästi.

Kaksioissa jo runsaammin tarjontaa

Vanhoja kaksioita vapaista myyntikodeista löytyy jo runsaammin myös jo Sikupillin alueelta niin, että arvostus on melko mielenkiintoisella tasolla nykyiseen paikalliseen ympäristöönsä nähden.

Näistä muutamat ylittävät jo +18 000 € rajan kannattavuudessaan nykyään ja erityisesti seuraava koti on selvästi kiinnostavin.

Kaksion jyrkästi kohonnut arvonnousu Sikupillin lähiöstä

Tässä kodin myynnissä arvostuksen jyrkkään nousuun aivan äskettäin on vaikuttanut sekä ympäristön kallistuminen pyyntöineen että myyjän aivan viimeisin ALE omaan hintapyyntöönsä yhdessä.

Myynnin lähtötasosta (105 000 €) ollaan siis tultu alemmas aika reippaasti (-13 000 €) mikä on nyt sitten tuonut myynnin melko houkutteleville tasoilleen.

Tämä koti on peruskunnoltaan valmis & normaali mutta ei aivan niin loistava kuin edellä jo mainittu yksiö oli.

Muita kiinnostavia ja vapaita kaksioita ovat:

  • Peterburi tee 28, pyyntö 89 000 € & kannattavuus > +18 000 €
  • Asunduse 7, pyyntö 95 500 € & kannattavuus > 10 000 €
  • Lasnamäe 32, pyyntö 89 900 € & kannattavuus > 6 500 €

Pohja-Tallinn: runsaimmin tarjontaa kaksioissa

Mielenkiintoisten kaksioiden ja yksiöiden tarjonta on hyvin vilkasta nyt tällä yhä vaan nopeasti kehittyvällä asuinalueella. Näistä aina osa osuu sen aurinkoiseen uimarannan (Pelguranna) lähiöön missä myös eniten yleensä tapahtuu näkyviä myyjien pyyntöjen päivityksiä aina viikoittain. Myös merellinen Kalamaja näyttelee omaa rooliaan viikkokehityksessä melko näkyvästi.

Yksiöiden puoella seuraava vanha koti on erityisen mielenkiintoisella pyyntötasollaan.

Yksiö vanhasta tornitalosta kaupan modernin kauppakeskuksen naapurista
Kannattavuuden vs hintapyynnön viikkokehitys yksiölle

Tämän myyntikodin kannattavuus on noussut jyrkästi viikosta toiseen jopa > +46 000 € samalla kun sen lähtöhintaa (92 000 €) on laskettu n -6 000 € alemmas sen julkisen myynnin aikana.

Asunto on myös kunnoltaan hyvä ja aivan valmis vaikkapa edelleen vuokrattavaksi sijoittajalle ihan tällaisenaan ja edustanee nyt parasta kasvanutta lisäarvoa ykisiöistä tässä lähiössä.

Kannattavia erilaisia kaksioita Kalamajasta

Alati suosiotaan kasvattavasta Kalamajasta on tarjolla kaksi kappaletta vanhoja kaksioita, joita voi pitää hyvin mielenkiintoisina niiden viimeisimmän päivittyneen arvostuksen kannalta.

  • Vabriku 19A, pyyntö 78 000 € & kannattavuus n + 39 000 €
  • Põhja pst 23, pyyntö 165 000 € & kannattavuus > 24 000 €

Näiden pyynnöt poikkeavat merkittävästi toisistaan ja myös sisältö mitä rahalla saa itselleen. Joten pieni kuvaus on tässä kohtaa paikallaan.

Tässä vanhan (vm 1946) sisäpihan talon jyrkästi noussut kannattavuus rakentuu siitä, että koko sen pinta-alasta vain puolet on valmista ja kauppa sisältää myös vanhan kellaritilan mahdollista laajennusta + kokonaista peruskorjausta odottaen.

Pyyntöön on siis leivottu sisään nyt reilu n +39 000 € korjausmarginaali kodin remonttikuluihin minkä jälkeen nettona potentiaalista voittoa tulevaan sen ostajalle jää mitä jää alle tämän budjetin toteutuksessa.

Moderni Loft -koti & tehdasmiljöö

Toisessa ääripäässä – edelliseen nähden – tarjoaa Kalamaja huippumodernia kannattavuuttaan parantavaa vanhaa alkuperäistä tehdasrarakennusta ja siihen luotuja uusia Loft-asuntoja. Näistä seruaavan markkinatilanne on olennaisesti parantunut aiempaan nähden viime viikkoina.

Paikallisen ympäristönsä kallistumisen myötä tarjoaa tämä myyntikoti siis > +24 000 € etua sen ostajalleen.

Koti on täysin modernisoitu ja uutta vastaavassa kunnossa kun itse tehtaan peruskorjaus on vm 1998.

Kalamajan erittäin suuresta uustuotannosta johtuen voivat siellä esiintyvät arvostukset ja pyynnöt & hinnat – tässä nähdyn perusteella – elää hyvin laajalla asteikolla vanhojen kotien suhteen.

Kannattavuuden parantuminen näkyviin helposti

Kotiselain auttaa ja laskee sinulle automaattisesti markkinatilanteen kehittyessä yksittäisten myyntitarjousten kannattavuuden julkisille myynti-ilmoituksille Tallinnasta. Näistä on todella nopeaa ja helppoa todeta millä alueilla ja kuinka paljon käypää arvioitua hintaa parempia pyynnöt ovat paikallisesti katsoen.

Viikkopoiminnan automaattisia listoja voit hyödyntää vapaasti ja tutustua niiden valmiiksi linkitettyihin myynti-ilmoituksiin ja valokuviin varsinaisesta myyntiportaalista (ts kv.ee) – aivan ilmaiseksi.

Tässä edellä kuvatussa markkinakatsauksen eri myyntitilanteissa ovat kannattavuuden kehityksen graafit vain rekisteröityjen käyttäjien ulottuvilla. Rekisteröitymällä saat myös käyttöön näppärän tehokkaan karttatason symboleineen kaikista kannattavaksi luokitelluista myynneistä koko Tallinnan alueelta.

Piditkö Sinäkin tästä markkinakatsauksesta ja haluat tutustua lisää aiheeseen? Kun vastaat kyllä, niin jaa toki SOME:n tai muun oman kanavasi kautta hyvää tietoa eteenpäinkin ystävillesi.

KIITOS ajastasi & mielenkiinnosta huimasti !