Vuokrat alas -40% buumiajoista


Tallinnan keskimääräinen vuokra tarjoushinta  oli nyt viimeisten tilastojen mukaan n 5,85 €/m2.

Buumin – v2007:n – hinnoista on tultu toki alas reilusti: Tallinnan keskimääräinen vuokra on nyt tippunut -40%. Tuolloin pyysivät  vuokranantajat huoneistostaan  ​​jopa n 9,95 €/m2.

Vuokrien tarjoushinnat nousivat kuitenkin pääkaupungissa tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä n +4%.

Kalleimmat vuokra-asunnot sijaitsevat edelleenkin Vanhassa kaupungissa, Piritassa ja keskustassa. Halvimmat vuokra-asunnot taas löytyvät Haaberstis ja Lasnamäeltä.

Kiinteistöportaali City24.ee :n kautta arvioitiin hintoja nyt 7. huhtikuuta, jolloin tarjottavia vuokrakohteita löytyi Tallinnassa n. 1400 kpl asuntoja.

Keskimääräinen vuokra / m2 tarjoushinta oli huhtikuun ensimmäisellä viikolla Tallinnassa kaupunginosien  mukaan jyvitettynä seuraava.

Kaupunginosa tarjoushinta (€/m2)

 • Vanalinn 7,82 €/m2
  Pirita 6,80 €/m2
  Kesklinn 6,74 €/m2
  Kadriorg 6,31 €/m2
  Kristiine 5,52 €/m2
  Nõmme 5,27 €/m2
  Mustamäe 4,95 €/m2
  Põhja-Tallinn 5,27 €/m2
  Haabersti 4,38 €/m2
  Lasnamäe 3,83 €/m2
  Toim. suomalaiseen malliin nähden asunnon vuokraus on melko erilaista Virossa: nämä mainitut hinnat ovat vuokranantajan pyytämiä kiinteitä nettotuloja / kk. Tämän päälle vuokralainen joutuu maksamaan itse huoneiston ylläpidosta erilaisia summia riippuen vuodenajasta (=lämmityskulut) ja käyttämästään kaasusta, sähköstä ja vedestä. Mitään kiinteää vuokraa / kk ei tunneta, koska taloyhtiöissä ei ole mitään isännöitsijää ylimääräisenä portaana laskuttamassa asukkaita. Systeemi on hyvin läpinäkyvä ja tehokas huoneiston käyttäjälle.


Jätä kommentti