Asuntokaupat 10/2013 : määrät uuteen vuoden ennätykseen (m/m)


Mustamäe asuinalue nosti lokakuussa 10/2013 keskihintojaan eniten Tallinnan toteutuneissa kaupoissa. Sen suurin nousu toteutui viime vuoden 10/2012 aikaan vrt (+30%), mutta merkittävää se oli myös ed.kuukauteen (+15%) nähden. Toisena suurena nousijana oli Lasnamäe, jonka kauppahinnat ovat vuosivertailussa huimasti nousseet n +30%, josta viime kuukauden nostetta on +4…6%.  Lievät keskihintojen pudotukset alas koettiin Kristiine (-5,1%), Pirita (-4,3%) ja Kesklinn (-1,5%) asuinalueiden kaupoissa 2 ed. kuukauden vertailussa.Viisi kaupunginosaa kirjasi 10/2013 nousua neliöiden keskihinnoitteluunsa.

Enemmistö Tallinnan alueista nosti keskihintojaan

y/y chart
q/m chart
m/m chart

Lokakuu 2013 oli siis toteutuneissa kauppahinnoissa voimakkaammin nouseva kuin laskeva Tallinnan eri alueilla myyjille kuten viiim. keskihintojen (€/m2) muutoskuvastakin voi havaita.

Kauppamäärät koko vuoden 2013 ennätykseen

Kauppamäärät (766 kpl) Tallinnassa 10/2013 rikkoivat nyt aiemman huipun 5/2013 toukokuulta (726 kpl).

 

Kauppamäärien vetureina toimivat eniten 3 kaupunginosaa: Kesklinn, Mustamäe ja Lasnamäe. Näistä Mustamäe vilkastui kuukausitasolla myynnissään eniten (+25 kauppaa/kk). Muilla asuinalueilla myynnin kehitys oli tasaisempaa tai jopa hieman vaimenevaa.

 

Myyntiodotukset: 11/2013

Kauppamäärät nousivat siis uuteen vuosiennätykseensä.

Asuinalueittain katsottuna suurimmat myyntiodotukset (vrt viime 11/2012) kohdistuvat: Kesklinn, Lasnamäe, Pohja-Tallinn ja Mustamäe alueille. Viime kuukausien kehitys antaa aiheen uskoa, että Mustamäe on trendissään asettunut kaupungin kärkisijoille sen myynnin toteutumissa nyt pysyvämmin.

Myös tarjouskannan viikkokatsaustemme kolme sen tilaa peilaavaa muutosryhmää (uudet, hintapäivitetyt & uudelleen aktivoidut) tukevat juuri Lasnamäe ja Mustamäe alueiden myynnin yhä jatkuvan vahvana: viime viikon tarjousten hinnoittelu on pysynyt samoilla tasoilla kuin 10/2013 viikoillakin.

Hyviä aputyökaluja


Jätä kommentti