Asuntokaupat 1/2014: sekä hinnat että kauppamäärät nousuun


 Pohja-Tallinn asuinalue nosti tammikuussa 1/2014 keskihintojaan kaupunginosista vahvimmin Tallinnan toteutuneissa kaupoissa. Sen nousu oli  ed.kuukauteen (+9,7%) ja kvartaaliin Q4/2013 nähden (+11,5%). Toisena nousevana alueena oli yhä Kristiine, jonka kauppahinnat ovat nousseet vastaavasti (n +1,1% ja +9,4%).  Keskihintojen suurimmat pudotukset alas koettiin Mustamäe (-6,9%) ja Nomme (-1,2%)  asuinalueiden kaupoissa ed. kvartaaliin vertailussa. Jopa seitsemän kaupunginosaa kirjasi 1/2014 nousua neliöiden keskihinnoitteluunsa.

Keskihintojen nousuun osallistui koko Tallinna

y/y chart
q/m chart
m/m chart

Tammikuu 2014 nosti kaupankäynnin nyt niin, että myyntihinnat jatkoivat nousuaan kuten (€/m2) kuukausitason oheisesta muutoskuvastakin voi havaita.

Kauppamäärät poikkeuksellisen vahvoja

Kauppamäärät (580 kpl) Tallinnassa 1/2014 asunnoille olivat hyvin vahvoja vrt 1/2013 tasoihin (534 kpl) vuosi sitten.

 

Näiden kauppamäärien vetureina  toimivat eniten kolme kaupunginosaa: Pohja-Tallinn, Lasnamäe ja Kesklinn. Kun taas Mustamäe osoittaa yhä hiipumista ja Pohja-Tallinn nousi nyt pääkaupungin johtajaksi samalla kun sen kauppamäärät ovat nousseet nyt jo 6. kuukautta peräkkäin yhä ylemmäs.

 

Myyntiodotukset: 2/2014

Asuinalueittain katsottuna suurimmat myyntiodotukset (vrt viime 2/2013) kohdistuvat: Kesklinn ja Lasnamäe alueille. Viimeisin markkinakehitys sekä muut fundamentit paikallisesti antavat kuitenkin luvan odottaa, että myös Pohja-Tallinn alueen myynti jatkuu yhä vahvana.

Hyviä aputyökaluja


Jätä kommentti