Asuntokaupat 3/2014: kaksi pääkaupunginosaa vastasivat lähes puolet myynnistä


Kesklinn ja Pohja-Tallinn asuinalueet nostivat maaliskuussa 3/2014 keskihintojaan kaupunginosista vahvimmin Tallinnan toteutuneissa kaupoissa. Nousu oli molemmilla samaa luokkaa (+11%) vertailujaksojen ollessa hieman erilaisia (m/m ja m/q). Muita nousevia alueita olivat mm KristiineLasnamäe ja Mustamäe, joiden nousu on samaa luokkaa ed. kuukausivertailuissa (n +4-6%).  Keskihintojen suurimmat pudotukset alas koettiin Nomme (-9,1%) Pirita (-6,2%) ja Haabersti (-5,1%)  asuinalueiden kaupoissa ed. kuukauteen vertailussa.

Keskihintojen nousussa yli puolet Tallinnasta

y/y chart
q/m chart
m/m chart

Maaliskuu 2014 nosti kaupankäynnin nyt niin, että myyntihinnat jatkoivat nousuaan kuten (€/m2) kuukausitason oheisesta muutoskuvastakin voi havaita 5 eri kaupunginosassa.

Kauppamäärät nousussa pääkaungissa

Kauppamäärät (688 kpl) Tallinnassa 3/2014 asunnoille nousivat 1 kk jyrkästi taas vrt 3/2013 tasoihin (552 kpl) vuosi sitten.

 

Näiden kauppamäärien suurina vetureina  toimivat eniten kaksi kaupunginosaa: Pohja-Tallinn ja Kesklinn. Näistä 1. teki uuden oman myyntiennätyksen (ylittäen myynnissään nyt 10 milj./kk haamurajan) ja jälkimmäinenkin oli hyvin lähellä huippujaan taas syksyltä 2013. Myös suuret Lasnamäe ja Mustamäe taas piristyivät hieman kaupan kohteina.

 

Myyntiodotukset: 4/2014

Kaupunginosin katsottuna suurimmat myyntiodotukset (vrt viime 4/2013) kohdistuvat: Kesklinn ja Lasnamäe alueille. Viimeisin markkinakehitys on tuonut Pohja-Tallinn alueen myynnin yhä Lasnamäen aluetta suositummaksi. Jos kuluttajaluottamus säilyy nykyisellään, niin tn tämä trendi jatkuu kohti kesää maassa & ostajien keskuudessa.

Hyviä aputyökaluja


Jätä kommentti