Tallinnan asukasluku 3/2014: keskustan imu jatkui vahvana


Tallinnan asukasmäärän kasvu 3/2014 nopeutui viime maaliskuussa: kuukaudessa kasvoi se vain +249 asukkaalla. Viime vuonna 3/2013 samaan aikaan uusien asukkaiden kasvumäärä oli kuitenkin selvästi vieläkin korkeampi (= ilmaisen joukkoliikenteen piikki).

Eniten kasvua kirjasivat:

  1. Kesklinn (+167)
  2. Pirita (+48)
  3. Pohja-Tallinn (+36)

Lasnamäe (-28) ja Mustamäe (-23) kokivat jo hieman muuttotappiota lisää kuukaudessa. Erikoisuutena Pirita kiilasi itsensä listan kärkeen kun yleensä tämä luksusalue on hyvin hiljainen omien muuttajiensa suhteen.

Aina yhtä suositusta kotiselaimen asuntobarometrista sen kartalta myös näkyy miten selkeä johtaja keskustan kaupunginosa oli nettomuuton kohteena (valitsemalla esiin karttataso ’Muuttoliike’ kartan oikeasta ylänurkasta).


Jätä kommentti