Pohja-Tallinnan myyntiraketti oli uudistuotannon alue 3/2014 (y/y)


Myynnin kasvun neljä avainaluetta Pohja-Tallinnassa

Pohja-Tallinnan kaupunginosan nopeimmin kasvanutta asuntojen myyntiä dominoivat neljä sen pienaluetta: Kelmiküla, Pelgulinn, Kalamaja ja Pelguranna. Näiden koko yhteenlaskettu myynti 3/2014 vastasi 95% koko kaupunginosan kuukauden potista.

Pikkuinen Kelmikülan kaistale keskustan kupeessa nosti äkisti 4 milj. myyntinsä 1 kuukaudessa ainoastaan sen yhtäkkiä myytyjen kalliimpien uudistuotannon kauppojen myötä. Tätä ei voi tapahtua ihan heti uudelleen alueella.

Kun sen osuus koko kaupunginosan n 10 miljoonan myynnistä oli n 42%, lähestyivät tätä vastaavasti muut kolme Pelgulinn (1,6 milj./kk), Kalamaja (1,5) ja Pelguranna (1,5 milj./kk) n 15-20% omilla myyntiosuuksillaan.

Viime vuoteen 3/2013 verrattuna rajua kasvua: juuri näiden alueiden myynti on paisunut uskomattomat +180%.

Tässä kasvussa ovat erityisesti Pelgulinn ja Pelguranna näytelleet avainrooleja omilla paljon vertailukelpoisimmilla myynnin kasvuillaan (+11o% ja +23%) vuodessa, johon ovat osallistuneet vanhat ja uudet asunnot.

Lisäarvopalveluilla voit helposti tarkistaa kulloisenkin viikon markkinatilanteen Tallinnan asuntotarjonnasta sen mukavalta kartalta:

 


Jätä kommentti