Pankki: asuntolainojen salkku vain +5% hitaassa kasvussa (y/y)


SEB [add firm=”SEB”] pankin lainakanta kiinteistöihin kasvaa vaatimaton viiden prosentin vauhtia nykyään, joka asuntolainoittajan & pankin arviona tarkoittaa, että ostajat etsivät uutta kotia hitaasti ja tekevät harkittuja päätöksiä.

SEB pankin hallituksen puheenjohtaja Riho Unt sanoi olevansa iloinen siitä, että valtaosat Viron kodeista ovat jälleen ylittäneet lainojen takaukset, millä on myönteinen vaikutus ihmisten liikkuvuuteen ja asuntojen myyntiin.

”Tutkimus osoittaa myös, että lähes puolet asuinkiinteistöjen kaupoista tehdään ilman pankkien lisärahoitusta ”,  kertoo johtaja.

”Tutkimus osoitti myös, että odotukset pankin suuntaan ovat lainanottajilla viimeisten viiden vuoden aikana muuttuneet – halutaan rahoituksen lisäksi mm laajapohjaisia neuvontapalveluja kiinteistöjen yksityisasiakkaille nykyään”.

  • http://majandus24.postimees.ee/2855903/seb-ostjad-on-kinnisvaraturul-endiselt-joupositsioonil