Kalleimmin hinnoiteltu uudistuotanto on Pohja-Tallinnassa & suht. halvin Kristiine:ssa


Tallinnan eri alueilla on nykyään hyvin suuria hinnoittelun eroja siinä, miten kehittäjät ovat hinnoitelleet riskiään & tarjouksiaan asuntojen uudistuotannolle. Kaikkein kalleimmat uudet asunnot löytyvät juuri nyt Pohja-Tallinnasta ja halvimmat Kristiinestä kun tarjouksia vertaa niitä ympäröivien vanhojen talojen neliöhintoihin – kotiselaimen hintabarometrin keräämien markkinatietojen perusteella.

Pääkaupungin vanhojen ja uusien talojen eron kiteyttää oheinen grafiikka halvimmasta kalleimpaan.

Tästä kuvasta näkyy, että nykyään (15.8.) markkinoilla Pohja-Tallinnan tarjouskannan m2-hinnat ovat jopa >2x suurempia verrattuna Kristiinen uusien ja vanhojen vastaavaan asuintalojen eroon.

Absoluuttinen markkinoilla näkyvä vanhempien talojen (ts. rakennettu ennen v2000) koko alueiden m2-hinnoittelu on myös ostajalle keskeistä markkinatietoa tuntea ja se näyttää näinä viikkoina seuraavalta.

Jos Tallinnassa siis haluat omistaa / asua sen edullisemmissa kodeissa, kannattaa katsella hieman tarkemmin eri alueiden vanhojen talojen m2-hintoja & tarjontaa: näiden ilmoitukset voivat positiivisesti yllättää ja asunnosta voi helpommin saada läpi menevän oman myyntitarjouksen aikaan. Voit myös suoraan käyttää edellä automaattisesti laskettuja m2-hintoja asuinalueittain Viron tarjousten portaalissa www.KV.ee sen hakukentissä. Esimerkiksi, Pohja-Tallinnan m2-ylärajaksi voit asettaa 1484 ja Mustamäen alueelle 1310 ja saat kilpailukykyisimmät ilmoitukset esiin – alle alueen keskihinnan.
Pohja-Tallinnan huippukallis uustuotanto kotiselaimen silmin