Uusien ja vanhojen kotien hintaero revähti ennätykseen 2/2015


Tallinnan keskustan alueen kotien hinnoittelu on tehnyt taas uusia ennätyksiä: uusien ja vanhojen asuntojen hintaero on nyt viime viikkoina lähennellyt jo 600 €/m2. Käytännössä keskusta on polarisoitumassa yhä vankemmin vanhojen ja uusien myyjiin sitä mukaa mitä nopeammin alueelle on myyntiin listattu yhä entistä uudempia & kalliimpia uusien talojen kohteita viikoittain.
  • Keskustan alue on kaupallisesti merkittävin ja vilkkain kotien myyntien alue. Joskin viime kuukausina yhä alati kohoavat ennätykselliset keskihinnat tarjouksissa ovat siirtäneet myyntejä  kohti Lasnamäen – halvinta – aluetta.
  • Uusien kotien raja kulkee Kesklinn:n alueella tänään ja nykyään vuodessa 2000 erittäin jyrkästi – kuten useimmilla muillakin Tallinnan alueella johtuen juurikin välittäjien keskinäisestä sopimuksesta & omasta käsityksestä: n 15 vuotta vanha on siis ”ihan uusi” hinnoittelun näkökulmasta virolaiselle myyjälle.
  • Kesklinn:n alueella tarjoukset ovat tippuneet reilusti negatiiviseksi toteuneisiin kauppahintohin nähden alla olevien viime viikon kuvien mukaisesti.
Keskustan hinnoittelussa vanhojen marginaalit jo pakkasella 2/2015

Keskustan vanhojen myyjät ovat toistaiseksi siis äänestämässä kauppahintoja myynneillään astetta alemmas tällä tehokkaimmalla Tallinnan alueen markkinalla.

Markkinatiedot tarjoaa: kotiselain tuottaa oheisia markkinäkymiä asuinalueittain Tallinnasta.