Uudistuotannon sadan talon haamuraja rikki jo Tallinnaan


Uusien talojen lkm rikkoi äskettäin 100 kpl rajan avoimissa tarjouksissaan pääkaupunkiin: wow !  Vapaan kiinteistöbuumin & superhalvan lainoituksen ympäristössä on nyt saavutettu se tilanne, jossa myyntilistoilta löytyy uusia koteja vm 2015-16 ennätysmäärä ostettavaksi jokaisessa Tallinnan kaupunginosassa. Koskaan jälkeen v2009 kiinteistölaman ei myytävän uuden inventaarion koko määrä ole ollut näin korkealla tasolla aiemmin maassa. Osa uusistakin kodeista ovat kuitenkin päätyneet alentamaan pyyntöjään alle keskihinnan viime viikkoina mm markkinoita eniten johtavalla Kesklinn:n alueella, sen ylitarjonnan kasvaessa paikallisesti jo liikaa.

Kesklinn:n tilannetta kuvaa viime viikon markkinakuva hyvin sen uustuotannon symbolein (vihreä, keltainen ja punainen kuvassa kalleuden mukaan): sen vihreät auringot (7 kpl) ovat lisääntyneet halvemman hinnoittelun takia jyrkästi.

Keskustan uudistuotannot 8/2015 yhdeltä tarjousviikolta

Syy tähän näkyy myös seuraavasta markkinakuvasta selvästi: nyt tulikuuma suurin segmentti määriltään uutta tulevaa ennakkomyyntiä 2016 Kesklinn:ssa on listattu myyntiin juuri ensi vuodeksi ja tätä vastaten suurimmat ennakkomyynnit v2016 kohteille ovat jo ALE:ssa kotiselaimen kartoilla.

Vuoden 2016 uustuotannot (12% eli 96 kpl uusia koteja) loistavat tulikuumina

Kehittäjien realismi on selvästikin palaamassa takaisin sitä mukaa kun he hitaasti oppivat lisää markkinan todellisesta rakenteesta & luonteesta Tallinnassa sekä omista mahdollisista ostajistaan.

Kolme tärkeintä faktaa Kesklinn:sta ostajalle

  1. Kehittäjien odotuksien & ostajien toteutumien ero on kasvanut koko vuoden 2015 alusta asti.
  2. Liikevaihto on pysynyt ylhäällä vain m2-hintojen ALE:lla kuukausittain.
  3. Kehittäjien into & halu luoda uusia projekteja ja kohteita myyntiin kasvaa tasaisesti yhä viikoittain.
Suomalaisen kodin ostajan on myös hyvä tietää, että suuri osa myynti-ilmoitusten uustuotannosta on oikeasti vanhan rungon päälle halvalla lämpöeristettyjä ja peruskorjattuja melko vanhoja taloja: virolaisille välittäjille on ihan normaalia mainostaa tällaista taloa uutena ostajille ja ilmoittaa myynnissä ainoastaan sen viimeisen rungon peruskorjauksen vuosiluku & laskea sitten m2-hintoja ikään kuin aivan upouutena talona. Markkinoinin oikeellisuutta ei mitenkään säädellä maassa ja kaikki on myyjille sallittua, villiä ja vapaata.

Markkinatiedot tarjoaa: kotiselaimelta voit nähdä suoraan myös uustuotannon markkinan nyt nopeasti muuttuvat tilanteet ja arvostukset viime viikoilta.

Tee näin

  1. Avaa kotiselain.
  2. Siirry kiinnostavalle asuinalueelle.
  3. Napauta uustuotannon aurinkoa ja saat: tarkat tarjoustiedot talosta, avoimista kodin tarjouksista sekä alueen tonttikartat ja tuoreet ilmakuvat.