Vain Pirita pyöritti tervettä asuntomarkkinaa Tallinnassa 1/2016


Tallinnan asuntojen markkinatunnelma muistutti vajoavaa Titanic-laivaa heti vuoden alusta kun katsotaan kokonaisuutena sen kaikkia kaupunginosia: kaikki muut paitsi Pirita osoittivat joko laskevia / hyvin laskevia kauppatapahtumia. Tulevat kuukaudet ovatkin melko jännittävää aikaa sekä kodin myyjille että ostajille markkinoiden kehittyessä eteenpäin globaalien muutosten armoilla.
Piritasta löytyi vielä hymyilevä markkinakasvo jopa 1/2016

Kun katsotaan vain tammikuun muutoksia viime vuoden loppuun, niin paljastuu huima käänne tunnelmissa: toteutuneiden kauppamäärien ja -hintojen perusteella vain Pirita onnistui rämpimään plussalle sen omassa markkinakehityksessään. Kaikki muut alueet kirjasivat miinusta.

Piritan myynnin tulosta kohensi kauppojen lukumäärän kasvu tingityillä alemmilla keskihinnoilla kuin aiemmin (ts violetti viiva alla). Tämä nosti sen liikevaihdon viime kuukausien ennätykseen samalla viime kuukausilta.

Tammikuun 2016 tunnelmatrendi osoitti Piritalle kasvua kauppamäärien avulla (ts vasen asteikko)
Markkinatiedot tarjoaa

Kotiselain tarjoaa Tallinnan alueille nopean & tarkan helposti miellettävän yleiskuvan markkinatunnelmista kk-tasolla. Sovellamme virallisiin kauppatilastoihin uudenlaista visualisointia, joka vedenpitävästi kertoo ovatko alueet lasku- vai nousutilanteessa.