Tallinnassa pari aluetta seuraa hyvin vanhojen asuntojen markkinatilannetta


Vanhojen kotien myyjät ovat sokaistuneet räjähdysmäisen uustuotannon listausten myötä omista hinnoitteluista viime kk:n aikana Tallinnassa ja markkinat muistuttavat umpikujaa yhä vahvemmin monelle. Markkinoiden numeroiden valossa katsoen vain muutamalla alueella myyjät ovat heränneet todellisuuteen miten & millä hintaa voit kaupata sujuvasti omaa vanhempaa asuntoa eteenpäin: Pohja-Tallinna ja Haabersti.

Vaikka Pohja-Tallinn tekee yhä yleisti uusia hinnoittelun ennätyksiä lähes viikoittain, niin mentäessä syvemmälle kuin sen Kalamajaan tai Pelgulinnaan ovat tunnelmat ostajilla paljon hillitympiä. Kaupunginosa onkin voimakkaasti polarisoitumassa lisää ylihinnoitellun uustuotannon ja vanhojen kotien myyjien kesken.

Pohja-Tallinnan lähiössä nimeltään Pelguranna tapahtuu viikoittain vilkkaasti tarjouspyyntöjen alennuksia. Tavalliset isot hintojen laskut ovat tyypillisesti alueella n -2000 €/koti, mutta suurimmillaan voivat yltää jopa -10 000 €.

Kotien alennuksia viikolta Pelgurannan lähiössä 2/2016

Haaberstin erityispiirre on se, että koko tarjouskannan hintaan heijastuu jo muutaman halvan elementtilähiön tunnelmat: sen käypä ALE-% kun on ollut jo kauan lähellä -5% eli Tallinnan selvästi alhaisin. Ts elementtilähiön myyjät joustavat tarjouksiaan yhä lähemmäs todellisia toteutumahintoja nykyään.

Haaberstin betonilähiössä Väike-Öismäen alueella nähdäänkin vilkasta viikoittaista hintojen tarkistusta alemmas. Tyypilliset isot alennukset täällä ovat n. -3000 €/koti ja merkitsevät neliöhinnoissa n. -40 … -60 €/m2.

Kotien alennuksia viikolta Väike-Öismäen lähiössä 2/2016
Markkinatiedot tarjoaa
Kotiselain auttaa sinua myös paikallistamaan halventuneet tarjoukset viime viikoilta nopeasti ja tarkasti.