Lähiöiden kotitarjoukset peilaavat lähiodotuksia hyvin


Pohja-Tallinnan myyjien kotitarjoukset keskihinnoin heti v2017 alusta

Myyjien odotukset kotiensa arvoista peilaituvat parhaiten markkinoiden tarjouksissa lähiöittäin hyvinkin paikallisesti enemmän kauppaa käyvillä alueilla. Tehokas & läpinäkyvä tarjonta peilaa kunkin kodin myyjän omia tuntemuksia ympäristönsä kilpailutilanteessa (sekä omaa tavoitetta myyntiajasta – totta kai). Vaikka jokainen koti sinällään on hyvin erilainen / tasoinen, niin lähiöiden tasolla näyttää myyntihinnoittelu toimivan keskimäärin melko rationaalisesti Tallinnassakin nykyään.

Mainio esimerkkimme sinulle on Pohja-Tallinnan kaupunginosa, johon kuuluu  kpl sen pienempiä lähiöitä. Näiden markkinahinnoittelu tänään kertoo sen omaa paikallista tarinaa siitä miten alueen uskotaan kehittyvän lähivuosina.

  • Lähinnä keskustaa olevat lähiöt ovat kaikkein kalleimpia & halutuimpia aina varmimmin pääkaupungissa.
  • Koplin lähiön korkeammat tarjoukset (vrt Pelguranta sen alapuolella) heijastuvat suoraan viime aikojen vuoden jatkuneeseen uutiseen sen ”Linjojen” pienalueen myyntiin yksityiselle kehittäjälle & omistajalle ja tätä seuranneeseen kampanjointiin ko alueen puolesta paikallispoliittisestikin.

Viime aikojen käänne Tallinnassa on ollut myös kehittäjien yhä agressiivisempi rakentaminen jo ylitarjonnan & kalliin keskustan ulkopuolellekin, mistä esimerkkinä ovat valtavat uudet torniprojektit mm Pelgurannan lähiöön. Näiden nyt oikeasti myyntiin & markkinointiin tullessa ovat vanhojen kotien myyjät yhä tiukemmin tarkistaneet kotien tarjouksiaan alemmas kun alueella on jo runsasta ylitarjontaa.

Yhteenvetona voi siis sanoa, että lähiöt noudattavat kotien kalleudessaan kahta periaatetta: keskustan läheisyys & potentiaalinen alueen kasvunäkymä lähiaikoina.

Kodin ostajana / sijoittajana voitkin siis varmistaa omistuksen arvon kasvun & säilymisen parhaiten vertailemalla nykyisiä lähiötarjouksia paikallisten odotuksiin.

Markkinatiedot tarjoaa

Kotiselain auttaa sinua myytävien asuntojen lähiöhintojen selvittämisessä nykymarkkinoilla niin, että löydät arvostukset suoraan & voit vertailla helposti niitä juuri viimeisten kodin myyntien toteutuneisiin keskihintoihin mm Viron oman kiinteistöviraston kauppatilastoista.

Koplin lähiöarvo avattuna kaupunginosan hintalapusta