Kodin myyntiajan ero jopa yli puoli vuotta Tallinnan alueesta riippuen


Kodin myynnin onnistuminen Tallinnassa nopeammin tai hitaasti vaihtelee jyrkästi sen mukaan missä kaupunginosassa & alueella ollaan: nopeimmin & eniten kauppaa käyvillä alueilla tarjous/myyntiajat ovat selvästi lyhyemmät kuin muualla. Tehokkaimmin hinnoittelu & kauppa sujuu Kesklinn:ssa ja kaikkein hitaimmin Pirita:lla. Tarjouskannasta katsoen näiden alueiden kodin myyntiaikojen ero onkin jopa n 33 viikkoa (ts n 8 kk).

Nykyään Kesklinn:n ja Piritan tarjous- ja myyntiajat näyttävät seuraavilta.

Kesklinn:n ja Piritan alueen myynnin tarjousajat ovat ne Tallinnan äärilaidat perinteisesti

Keskustassa standardiksi ilmoittaa ja myydä koteja näyttää muodostuneen n 3 kk (n 12 viikkoa) kun taas Piritalla tarjoukset ovat aktiivisia jopa 11 kk (n 45 viikkoa).

Tämä lopputulos johtuu myyjien hinnoittelusta hyvin paljon: kun Kesklinn:ssa käypä ALE tarjouksesta ostajan hyväksymään kaupan toteutumahintaan on n 19% on vastaava luku Piritalla kaupungin korkein eli jopa 31%. Tästä syystä sitten ostajan & myyjän näkemykset eivät kohtaa yhtä nopeasti & helposti Piritalla kuin paremman muilla ALE:n alueilla Tallinnassa ja tarjousaika venyy maksiimiinsa.

Kun vastaavalla tavalla katsot eniten kauppaa käyviä kaupunginosia (ts Kesklinn, Lasnamäe, Pohja-Tallinn & Mustamäe), näet myös että Tallinnan normaali kodin myynti- ja tarjousaika asettuu n 12 – 16 viikon haarukkaan.

Kodin ostajan onkin oikein hyvä tuntea valitsemasi alueen kodin myynnin normaali tarjous- & myyntiaika, koska sen avulla voit arvioida myyjän halukkuutta sulkea kaupat kanssasi nopeammin.
Markkinatiedot tarjoaa
Kotiselain tarjoaa automaattisesti päivitetyn sekä normaalin että maksimaalisen tarjousajan viikoissa julkisista kaikista netin tarjouksista kaupunginosien tarkkuudella.