Lasnamäen kaksio myy nopeammin kuin yksiö keskustasta


Asuntojen kierto omistajaltaan toiselle vaihtelee suuresti Tallinnassa riippuen ennen kaikkea sen sijainnista & m2-hinnasta. Jos noin samanlaiset asunnot ovat tarjolla kalleimmassa kesklinn:ssa, että Lasnamäellä on myyntiympäristö selvästi nopeampaa johtuen sen hintaedusta jälkimmäisessä. Jos mietit sijoitusasuntoa Tallinnaan jälleenmyynnin & arvostuksensa kannalta, niin seuraavasta infosta on eniten hyötyä juuri sinulle.

Joka kaupunginosassa & alueella on oma hintaympäristönsä toteutumahintojensa osalta, joka viime kädessä ohjaa kauppojen edistymistä. Jos visualisoidaan kolmelta suurelta myynnin alueelta niiden tarjous- & myyntiaikoja kaikissa eri asuntojen kokoluokissa, niin tänään markkinat näyttävät seuraavalta.

Tarjous- & myyntiaikoja eri kokoluokissa kaupunginosiin

Nämä alueet ovat mielenkiintoisia, koska ne myyvät kärkijoukossa yleensä kotejaan & koska myyntien toteutumahinnat ovat sopivasti melko erilaisia: Kesklinn kallein, Lasnamäe halvin & Pohja-Tallinn siinä välissä.

Tyypillisesti päiviä auki pylväikköjen pystyakselilla kertoo siis miten kauan tarjous- & myyntiaikaa on jatkettu kunnes se toteutuu markkinoilla. Toteutumahinta näkyy sinisellä palkkien alla alueittain.

Siis, kallis yksiö vs halpa kaksio

Palkeista voit kivasti lukea miten tyypillinen kaksio Lasnamäellä (siis koko < 41 m2) myykin yhtä nopeasti kuin pikku yksiö keskustassa (< 30 m2) johtuen juurikin halvemmasta neliöhinnasta. Kaksion hinnaksi muodostuu n 57 000 € Lasnamäellä kun taas yksiön hinta kipuaa keskustassa n 63 600 €. Ts vaikka myyntiajat ovat noin suunnilleen samat, niin keskustassa pääomaa tarvitaan astetta enemmän. Sijoittajalle tehokkaampi vaihtoehto on siis Lasnamäellä tässä vertailussa.

Vain pienet kaksiot & yksiöt (< 41 m2 & 115 pv) täyttävät Kesklinn:ssa & Pohja-Tallinnassa enää investoijan alle 120 päivän auki olon ehdon kun taas Lasnamäellä joukkoon mahtuu astetta isompiakin koteja (< 55 m2, 102 pv).

Taustalla tarjonnan luonne

Isommassa kuvassa (kts alla) hintoja ohjaa aina alueiden melko erilainen asuntokanta niiden omassa tarjonnassaan.

  • Kesklinn:ssa on huimasti rakennettu uutta & kallista viime vuosina tukien aina isompien asuntojen syntyä markkinoille. Näin ollen, pienistä asunnoista on eniten pulaa & niiden myyntiaikojen lyhyys siis korostuu korkeastakin m2-hinnasta huolimatta.
  • Pohja-Tallinnassa on tasaisimmin kaiken kokoisia koteja tarjolla markkinoilla. Tämän vuoksi myyntiajat pienimpien & suurimpien kotien kesken ovat lähempänä toisiaan samalla kun pidemmissä myyntiajoissa heijastuu astetta korkeampi neliöhinta Lasnamäkeen nähden.
  • Lasnamäellä on kaikkein eniten pieniä asuntoja markkinoilla ja johtuen halvemmista hinnoista on niiden kierto kaikkein nopeinta & helpointa omistajalta toiselle.
Eri kokoisten kotien aktiviista myyntitarjontaa alueittain markkinoilta
Kodin sijoittana sinun kannattaa keskittyä Tallinnan eri asuinalueiden myyntiaikojen vertailuun niiden perinteisten m2-vuokratuoton & potentiaalisen arvonnousun lisäksi. Lopputuloksena pitäisi aina olla riittävän tehokas myynnin toteutuminen sen hetken koettaessa.
Markkinatiedot tarjoaa

Haaberstin ilmoitus- & myyntiaikoja kotiselaimesta

Kotiselain tarjoaa sinulle ilmaiseksi käyttöön Tallinnan eri alueiden myyntiaikojen kokovertailut automaattisesti markkinatilanteen mukaan päivittyen.