Kehittäjä jousti upouutta pientaloaan 1/4 miljoonan alemmas


Uudet kodit TTÜ korkeakoulun läheisyydessä Nõmmen puolella
19 kpl ALE-koteja / vko
TTÜ:n kampuksen lähistöllä Mustamäen rajoilla suuri paikallinen kiinteistökehittäjä päätyi viime viikolla tarkistamaan uusien kotien hintojaan hulppeasti eli jopa n -240 000 € halvemmaksi talostaan vm 2017. Tämän pikku muutoksen johdosta n pari kymmentä kotia halpeni ostajalle nyt niin, että uuteen maalämmön taloon pääsee nyt isoon kaksioon alk 1645 €/m2. Tämä kehitys on suoraa jatkumoa viime kuukausien opiskelija-alueen koetulle viilenemiselle & sen uusien talojen ALE-muutoksille.

Tällainen hinnoittelumuutos on aika poikkeuksellista Tallinnassa & siksi siitä kannattaa tässä kertoa hieman tarkemmin lisää.

Keskustassa on ollut myös syksyn mittaan hyvin agressiivisesti hinnoiteltuja uusien kotien tarjouksia, jotka aiheuttavat hintapainetta nyt jo kaukausimpiin kaupungin projekteihin (ts ”Tsunami”-efekti toimii vapailla markkinoilla). Tässäkään talossa ei ole ulkonaisesti varsin mitään vikaa, mutta haaste on vain alati tihenevä kilpailutilanne mm superkilpailtua keskustaa vastaan.

Nykymarkkinoilla näiden monien alennusten jälkeen talossa onkin nyt kaksi kotia (25-4 ja 25-9) ns ”in the money” -tilanteessa, ostajan silmin. Tämä näkyy seuraavasta kuvasta parhaiten sen isolle & halvimmalle kaksiolle.

Iso kaksio tarkisti hintaansa alemmaksi tarkkaan sen normaalin myyntiarvion mukaan (153 - 154 pv) tällä kertaa

Nyt sen 1. jouluisen ALE:nsa myötä on siis tarjolla noin +9% (eli 12 500 €) etua vrt paikalliseen markkinaan tänään kodin ympäriltä. Parasta tässä ostajalle on havaita, että lisäarvo koostuu paljon muustakin kuin vain sijainnista (kts oikea palkki + prosentit): kaikki muut tekijät paitsi huonemäärä kun ovat plussalla kodin hyväksi.

Markkinatiedot tarjoaaKotiselain auttaa sinua havaitsemaan yllättävät & massiiviset hintojen muutokset kaupunginosin koko Tallinnaan.