Vanha kaupunki peräytyy kohti sopuhinnoittelua


Perinteisesti arvostetussa vanhassa kaupungissa on käynnistynyt myös ”hullut päivät” laatukodin ostajalle Tallinnan villinä riehuvan kiinteistöbuumin seurauksena. Tämä pieni raapaisu antaa sinulle kuvaa mitä on tapahtumassa & millaisia upeita koteja saatat löytää jatkossa. Parhaimmillaan löydät luksusta jopa < 2500 €/m2 hintatasoilla  tästä klassisesta lähiöstä.

Vanha kaupungin puolustusbunkkeri

Kotien markkinahinnat vanhassa kaupungissa ovat heiluneet paljon viimeisen vuoden aikana: vaikka myyjien hintaa on yritetty nostaa vimmalla, niin viime kuukaudet ovat tarkistaneet odotuksia selvästi alemmas.

abc

Kuten kuvasta voit lukea pyyntöjen määrän jatkuva kasvu (vihreä nuoli) pikku lähiössä on lopulta johtanut hinnoittelun yleiseen tarkistukseen takaisin kohti n 3200 €/m2 tukitasoaan (punainen nuoli) eli suunnilleen melko samaan m2-hintaan mikä oli voimassa jo vuosi sitten. Nousevan kappalemäärän & laskevien hintojen yhtälö vahvistaa klassisesti sitä veikkausta että markkinat ovat ”täynnä” kilpailua tänään.

Vanhan kaupungin kodin myyjät käyvätkin siis omaa puolustuskamppailua nyt keskustan laadukkaampia vyöryviä uudistuotantoja vastaan ympärillään.

Kodin helmiä yhä edullisemmin kaupan

Laskevilta markkinoilta voit aina tehdä löytöjä, jotka voivat pitkässä perspektiivissä olla todellisia arvosijoittajan helmiä omassa kiinteistösalkussa.

Juuri nyt vanhasta kaupungista löytyykin mm oheinen kaunis koti hyvin kilpailtuun hintaan < 2500 €/m2.

Tilava luksussviitti myy itseään aivan keskusaukion vierestä

Tässä luksuskodissa on aika lailla kaikki kohdallaan ostajalle eli: loistava sijainti, asunnon kunto sekä m2-hinta.

Vaikka ostajan etu on n -6000 € tappiolla, niin se ei ole kauhea asia kun muistaa vertailun syntyvän koko keskustan alueen kotien tarjouksiin nähden: vanhassa kaupungissa on perinteisesti ollut oma lisäarvonsa voimassa olkoonkin nyt vähän tasoittuneena. Kuka siis uskoo uustuotannon kriisin ratkaisuun lähivuosina kaupungissa, niin nousupotentiaalia kodille on myös jo paljon 2400 -> 3300 €/m2 verraten sitä nykyiseen vanhan kaupungin keskihintaan.

Vanha kaupunki tarjoaa siis sijoittajalle suojaa sijoittaa yhä edullisemmin historialliseen arvokiinteistöön, jonka arvon muutokset perinteisesti eivät ole niin rajuja kuin uudemmissa kodeissa laskusuhdanteenkaan koettaessa.
Markkinatiedot tarjoaa
Kotiselain auttaa sinua tarkistamaan mm hyvät tilaisuudet hinnoittelussaan lähiötasolla mm historialliseen vanhaan kaupunkiin.