Parhaat kotitarjoukset syntyvät nyt eniten kahdelle alueelle


Buumin huippu tänään Tallinnassa luo eniten parhaita koten uusia tilaisuuksia kahdelle myynnin suuralueelle: kalleimpaan Kesklinn:n & halvimpaan Lasnamäen kaupunginosiin. Perussyyt ovat hyvin erilaiset, mutta tästä jutusta opit miksi ja kuinka voit itse löytää jatkossakin kaikkein parhaimpia tilaisuuksia juuri oikealla hetkellä nyt hyvin dynaamisesti nyt muuttuvilta markkinoilta.

Kotihintojen matalapaine vaikuttaa vain muutamassa lähiössä Tallinnassa nykyään

Tiukkenevat marginaalit => lisää halvempia koteja

Viimeisen vuoden aikana kahden suuren myynnin kaupunginosan marginaalit ovat alkaneet merkittävästi joustaa alemmas seuraavan kuvan mukaan.

Myyjien tunnelmat ovat iskeneet alemmas useimmin Lasnamäellä vrt keskustaan

Kuten tästä näkyy, niin kalleimman Kesklinn:n myyjien kate on liukunut -100 €/m2 kohti ostajia keskimäärin vuodessa. Viime jouluna marginaali hetkeksi romahti jopa negatiiviseksi jopa kalleimmallakin alueella yhtä aikaa monen muun alueen kera Tallinnassa (tn kehittäjien lainajärjestelyt vuoden lopuissa lainoitetuille salkuilleen & keskimmäinen salama). Toisin sanoen, vaikkapa nyt siinä 100 m2:n kodissa ALE:na on luotu lisää n -10 000 € ostajalle.

Kalleimmassa keskustassa on ennen kaikkea kysymys siitä, että kauppaa yritetään pitää käynnissä & houkuttelevana nyt seuraten yhä lähempänä ostajan viime aikojen hyväksymiä toteutumien hintoja.

Lasnamäen vastaava tilanne on vaisumpi, mutta merkittävästi sielläkin on tultu lähemmäs ostajaa reilut -50 €/m2 samalla kun alle toteumahinan käyntejä ( = salamat) on jo ollut kolme kappaletta. Nämä kertovat kaupungin heikomman ostovoiman alueelta mahdollisen hintojen käänteen laskuun olevan jo lähempänä kuin kalliissa keskustassa.

Hintojen noston myyjillä nyt pysähdyttyä halvimman Lasnamäen alueella on tiukkeneva / jopa negatiinen marginaali sille tärkeä jotta heikommankin asuntolainoituksen ostajat pystyvät yhä osallistumaan markkinoille ja hankkimaan sieltä kodin.

Molemmilla näillä alueille on juurikin tiukkenevasta marginaalista johtuen nähty & syntynyt nyt kevään kuluessa suurin joukko ostajalle kannattavia kodin tarjouksia viikosta toiseen melko tasaisesti. Ohessa on listausta viime aikojen tarjonnasta.

abc

Tarjotut ALE:t ovat näissä maksimissaan yltäneet jopa n -30 000 €:n etuun ostajalle tietyissä myyntitapauksissa.

Vinkkinä myös parhaat lähiöt

Ostajan löytöjä luovat myös eräät lähiöt monissa tapauksissa: jos katsot lähiöiden hintatrendejä tarkemmin, niin huomaat pian että yhä parempia tarjouksia syntyy eniten laskevan hintatrendin lähiöihin esim Kesklinn:ssa.

abc

Kuvasta (punaiset pallot) näet miten tänään näitä lähiöitä ovat mm Sibulaküla ja Keldrimäe aivan halvimmasta päästä ydinkeskustasta.

Suurin osa lähiöistä on yhä nousussa myyjien hinnoittelussa, joka pitää Kesklinn:n hintarallia pystyssä käytännössä & elossa yhä ylemmäs edelleenkin.

Kannattaa toki muistaa, että upeita kotitarjouksia syntyy myös näiden lähiöiden sekä kaupunginosien ulkopuolellakin aika ajoittain vähän epäsäännöllisemmin & harvemmin.

Edellisestä kiteytettynä  siis:

  • Tiukkenevat alueen marginaalit synnyttävät aina paremmin ostajan tilaisuuksia kodeille selvästikin.
  • Negatiivinen marginaali hetkittäin luo olosuhteet, missä neuvottelu kaupasta voi olennaisesti nopeutua myyjän kanssa.
Markkinatiedot tarjoaa
Kotiselain antaa sinulle suoraan työkalut & näytöt helposti tarkistaa Tallinnan parhaiten lisäarvoa ostajalle luovat uudet myytävät kodit sekä varmentaa kaupunginosan marginaalin kehityksen viimeisimmät muutokset. Visualisoitu data on myös helposti suoraan kopioitavissa omaan taulukkoosi jatkovertailujasi varten.

Marginaalien tarkka vertailu kahdelle valitulle alueelle kotiselaimessa