Nämä kolme aluetta jatkavat kannattavien kotien kärjessä


Kannattavien kotien markkinoilla jatkavat viikosta toiseen samat kolme suurta kaupunginosaa niiden parhain uusin tarjouksin: Kesklinn, Pohja-Tallinn ja Nomme. Näiden markkinoiden yhteisarvo on nykyään n 5,2 miljoonaa euroa etuineen (eli 291 kpl eri kotia kaupunginosista), joka vastaa koko Tallinnasta n 60% kaikista tunnetuista kannattavista. Tästä löydät lyhyen katsauksen miltä kannattavat näyttävät viikon ajalta näiltä alueilta.

Markkinatilanne sekä euroissa että kotien kpl-määrin näyttää nykyään seuraavalta.

Kannattavien kotien edut rahassa ja kotien määrissä

Kuten näkyy niin johtaa Pohja-Tallinn hieman keskustaa mikä johtuu eniten sen hyvin kalliin Kalamajan lähiön vaikutuksesta alueella: voimakas myymätön varanta on polarisoinut vanhoja & uusia myyjiä yhä enemmän toisistaan täällä.

Mielenkiintoista on sekin, että Nomme:n alue tarjoaa koko kaupungista eniten rahassa kannattavia koteja (ts >1,8 M€) vaikka uudistuotannon tarjontaa on siellä suhteellisen niukasti vrt muihin. Tätä voi nyt selittää mm alueen hyvin virolaissyntyisten ihmisten koostumus ja heidän muuttunut suhtautuminen nyt jo käynnistyneeseen & näkyvään markkinan viilenemiseen viime vuodelta 2018 lähtien yhä selvemmin. Nomme:n kauppa kun on ollut hyvin laiskaa perinteisesti myyjien valitsemilla pyynnöillä ja ehkäpä nyt sitä halutaan liikkeelle aktiivisemmin.

Vaikka listaukset ruuhkautuvat yhä enemmän myymättömistä aivan uusista kodeista Tallinnassakin, niin vain muutama alue erottuu edukseen – toistaiseksi – tuottamalla jatkuvasti parempia tarjouksia.

Uusia kymmenen kotia viikossa

Viime viikolta kannattavat näyttävät tänään seuraavalta.

Yhden viikon aikana kannattavien järjestys vaihtuu usein selvästi

Tästä vertailusta näkee vielä selvemmin miten Pohja-Tallinn tuottaa eniten rahassa hyviä tarjouksia Tallinnasta.

Tarkemmin sanottuna lähes kaikki sen kannattavat sijoittuvat täälläkin kertaa Kalamajan superkilpailun alaiseen lähiöön.

Viikosta toiseen markkinan tilanne kuitenkin vaihtelee niin, että kärkipaikka uusien kannattavien osalta vaihtelee juurikin näiden kolmen kaupunginosan kesken sekä euroissa että määrissä.

Kodin ostajan / investoijan kannattaa ottaa seurantaan akviisemmin nämä kolme suurta aluetta Tallinnasta, koska kannattavien markkinapaikka näyttää tuotttavan kiinnostavimpia & laadukkaita tarjouksia juuri näiltä alueilta eniten.

Markkinatiedot tarjoaa

Kotiselain listaa ja esittää ilmaiseksi parhaiten ostajalle kannattavien kodit Tallinnasta viikosta toiseen markkinan muuttuessa.