Muutamat parhaat lähiöt houkuttavat kannattavilla kodeilla


Vain tietyt keskustan lähiöt tarjoavat eniten kannattavia tilaisuuksia kodin ostoon Tallinnasta. Tästä katsauksesta löydät tarkat + hyvät lisätiedot mistä näitä voit löytää ja mihin kiinnittää huomiota nykyisillä markkinoilla. Globaalin taantuman etenevää vaikutusta voit myös arvioida juuri näiden kotien lähiöistä ensiksi kaikkein selvimmin.

Markkinoiden etääntyessä yhä lisää vanhojen ja uusien kotien hintojen kesken nähdään miten hinnoittelun paine myyjien iskee näihin kahteen lähiöön tänään eniten.

Kassisaba:n ja Raua:n lähiöitä yhdistää toisiinsa laskeva kk-trendi sekä viimeisen m2-pyynnön asettuminen vuoden takaista alemmille tasoille (ts kaksi punaista kolmiota kuvissa)

Tämän seurauksena on lähiöiden syntynyt jo mittava joukko kannattavia koteja, joiden osuus koko paikallisesta markkinasta näyttää nykyään seuraavalta.

Vaikka kannattavien määrä on suurempi Raua:ssa (24 kpl ylhäällä) on niitä suhteellisesti reilusti eniten Kassisaba:n lähiössä (16 kpl) nykyään %:ssa katsoen alueelta

Kannattavien kotien määrä kasvaa herkimmin alueilla, joilla lyhyen ajan hintatrendi on laskeva & johtaa sen suurempaan osuuteen koko paikallisesta markkinasta.

Markkinatilanne

Kahden houkuttelevimmman lähiön tilanne on hyvin erilainen ja aika mielenkiintoinen.

  • Raua on korkeamman riskin lähiö, missä tiputukset lähtöhinnoista alas ovat radikaalimmat silloin kun kauppa ei käy: odotukset liikkuvat +12 000 €:n voitosta aina -28 000 € menetykseen keskimäärin myyjälle vrt käypään kodin hintaan.
  • Kassisaba on paljon stabiilimpi lähiö, missä tiputukset ovat harvempia (n 38% kaupoista) pyynnön elinkaaren aikana ja vähäisempiä: odotukset liikkuvat -10 000 € menetyksestä suunnilleen samaan kuin edellä eli -27 000 €.

Tarkemmat erot voidaan myös kiteyttää taulukkoon vertailua varten.

..KassisabaRaua
TYYPPIKOTINormaali pyyntö / m21 936 €2 041 €

/ koti165 562 €181 792 €

Kodin keskikoko83 m2, 3 h.91 m2, >3 h.

Suuria koteja >2 h.56%88%

Katu- / pohjakerros25%42%

Uudistuotantoa38%46%
MARKKINATNormaali myyntiaika217 pv225 pv

Toteutuva myyntiaikaEdellä
+16 pv
Myöhässä
-11 pv

Normaali ALE kodille-10 000 €-8 000 €

ALE:n kohteina kaikista38%50%

Kuten tästä näkee, niin ovat Kassisaba:n kodit keskimäärin lopulta myynneissä halvempia ja antavat ostajan myös tinkiä vähän enemmän kuin kilpailijansa Raua:n alueella.

Lisäksi, valinnan varaa on myös paremmin sekä pienissä kodeissa että pois ylemmäs katutasosta mikä aina sekin nostaa asumisen arvoa kaupungissa.

Toisaalta, jos uudistuotanto / suurempi koti kiehtoo niin tarjoaa Raua selvästi runsaamman edullisen valikoiman tätä varten koko Kesklinn:n alueelta.

Kovimman myyntipaineen lähiöissä korostuu selvästi ostajan mahdollisuus tinkiä ja myyjän käsitys oikeasta reilusta hinnasta kodilleen.

Markkinatiedot tarjoaa

Kotiselain löytää sinulle helposti parhaita myynti-ilmoituksia sisältävät lähiöt Tallinnan markkinoilta: laskutrendi sekä m2-päätöshinnan alitus vuoden takaiseen näkyy automaattisesti lähiöille kartalta.

Lähiötrendin varoitukset avautuvat sen kaupunginosasta lähtien näppärästi