Tarjoukset jo taas kasvussa – pandemian toipumisen toivossa


Toipuminen on jo alkanut Tallinnan asuntomarkkinoilla samalla kun pandemian syvimmät pelot näyttävät hellittäneen kohti kevättä & kesää 2022. Luottamus myyjillä & kotien omistajille taas saada aikaan kauppoja on siis palautumassa ja siksi myös listaukset ovat lisääntyneet – pikku hiljaa. Tästä artikkelista löydät ison kuvan miten suurimmat & tärkeimmät alueet ovat kehittyneet viime vuoden (/52 viikon) aikana kaiken kaikkiaan.

Seuraavista visuaalisista kuvista näkee erittäin hyvin miten markkina on dynamiikaltaan muuttunut viime syksystä tähän hetkeen olennaisesti myyjien miettiessä omaa suuntaansa asuntomarkkinoilla nyt tarkemmin.

Vinkki: napauta kuvista suurempi versio tarvittaessa auki omaan ikkunaan

Kesklinn:n avoimet myynnit & tarjoushinnat

Kalleimmalla keskustan alueella tapahtui syksystä n 600 kpl:n tarjouksista notkahdus n 450 kpl tasolle paikallisen asuntojen myyntiportaalin perusteella.

Pohja-Tallinn:n avoimet myynnit & tarjoushinnat

Kalleimmaksi rankatulla keskustan ulkopuolisella alueella – Pohja-Tallinn:ssa – jyrkkä listausten lasku johti myös n -25% laskuun avointen myyntitarjousten osalta (ts 401 -> 289 kpl).

Lasnamäe:n avoimet myynnit & tarjoushinnat

Kaupungin halvimmalla suurella alueella: Lasnmäellä pohjakosketus näyttää tapahtuneen aika lailla 18.10.2021 alkaen (= 401 myyntitarjousta vs 287 kpl vuoden alkaessa 3.1.2022).

Mustamäe:n avoimet myynnit ja tarjoushinnat

Korkeakouluistaan jo tutulla Mustamäe:n alueella on koettu pääkaupungin jyrkin tiputus ts 320 -> 160 kpl sen asuntojen listauksissa myyntiin.

Valoa jo tunnelin päässä?

Viime lokakuun 10/2021 alusta tapahtui siis jyrkkä käänne myyjien yhä enemmän pidättyessä listauksistaan mikä on johtanut välittäjille ikävään myytävien kotien ehtymiseen ts tarjouksista kilpaillaan yhä tiukemmin jos aikoo pysyä pelissä mukana.

Nyt on kuitenkin sitä kevään valoa jo tunnelin päässä: pohjakoskestus (= nuo oranssit kuplat kuvissa edellä) näyttäisi tapahtuneen 12/2021 lopulla ja tarjousten määrät ovat kääntyneet taas aika selkeään nousuun aivan samoin kaikilla merkittävillä pääkaupungin alueilla.

Markkinan rakenteen nyt yhä kuvastaessa m2-keskihinnoissaan voimakkaimmin uudistuotannon suhteellisen suurempaa märää voitanee ennakoida myös keskihintojen tasaantuvan tai jopa palaavan kohti tasoja, jotka olivat voimassa vielä alkusyksyn aikoihin ennen pandemiaallon nousua.

Tuntuukin jo siltä, että kiinteistömarkkina seuraavat meidän arjen syklejä – myös pandemian osalta – erittäin vahvasti & elimellisesti.

Markkinatiedot tarjoaa

Kotiselain tuottaa luotettavaa ja ajantasaista tietoa ilmaiseksi Sinullekin Tallinnan asuntokaupan tilasta ja tässä jutussa esitetyt graafit ovat helposti saatavilla kaikista kaupunginosista viikoittain suoraan tämän mainion työkalun avulla.

Kesklinn:n nopea markkinatilanteen avaus sen myynteihin & tarjoushintoihin kotiselaimesta