Hintamuutoksien enemmistö reagoi nyt: koronnosto alkoi tuntua heti asuntomyyjillä


Asuntolainojen koronnousut alkavat jo tuntua markkinatarjonnassa kun kotien myyjät siirtyvät ennätystahtiin alentamaan pyyntöjään Tallinnassa. Laskevien ja nousevien hintamuutosten suhde ei ole koskaan olllut viime vuosina yhtä korkealla tasoilla kun viime viikkoina EKP:n reilusti ampuessa ”korkoasetta” käyttäen (proaktiivisesti vai sitten ei?) käsistä riistäytyvää inflaatiota ainakin reiteen – kuitenkin sitä parasta toivoen.

Keskustan halpenevien kotien osuus: 84%
Pohja-Tallinn:n halpenevien osuus: 91%
Lasnamäen halpenevien myyntien osuus: 94%
Mustamäen halpenevien osuus: 71%

Vapaa asuntomarkkina: ”No rocket science !”

Näistä kaikista suurista myynnin alueista voidaan helposti lukea miten markkinadynamikka alkaa muuttua & elää:

  • Lasnamäe:n – sosioekonomisesti halvimman & heikoimman – hintamuutokset johtavat joukkoa tunnelman siirtyessä kohti pessimistisempää suuntaa sen myyjien keskuudessa – melko loogisesti.
  • Kalleimmalla keskustan alueella nähdään kyllä normaalia suurempi joukko ALE-linjoille siirtyviä, mutta joukkoon mahtuu vielä monia jotka uskovat hintojen nosteen kantavan tn sen paksun lompakkonsa kera mikä ei vähästä vapise.
  • Mustamäen aluetta ja sen vahvuutta – nousevista korkopaineista huolimatta lainaajille – voidaan tähän aikaan vuodesta selittää sen syklisen kysynynnän nousuna kodeille kun teknisen korkeakoulun lukukausi taas alkaa piakkoin ja sekä vuokra- että ostolaita elävät kulta-aikaansa kysynnynnän osalta.
  • Pohja-Tallinn:n voimakkaat ALE-määrät viestivät siitä, että tn alueen m2-hinnat ovat laukanneet liian lujaa & liian korkealle varsinkin mitä tulee sen uudistuotantoon: 4000 – 5000 €/m2 hintataso ylittänee jo reilusti valtaosan ostokykyistenkin ostajien mahdollisen budjetin vaikka se lainahana olisi vielä jotenkin saatavilla pankista.

Tätä markkinadynaamiikkaa voi siis nyt seurata hyvin luotettavasti & yksityiskohtaisesti yksittäisten myyntien tasolla aina sitä mukaa kun tilanne makrotapahtumisen osalta etenee kohti loppuvuotta 2022.

Normaalisti halpenevien kotien osuus on ollut vain n 60 – 70% tasoilla viikoittain ts nyt toteutettu EKP:n lainoituksen koronnosto on nyt muuttamassa koko asuntomarkkinaa aika radikaalisti välittömästi.

Odotettavissahan on: yhä lisää & lisää sanktioita sodasta ja näistä aiheutuva syvenevä inflaatiokierre, jota EKP sitten ns ”lääkitsee” vähentämällä likviditeettiä mikä lopulta(kin) alkaa siis huojuttaa asuntomarkkinoiden pitkään jatkunutta vahvaa hinnoittelun korttitaloa.

Ampumalla siis ohjauskorkoa ylös EKP:ssa saadaan aikaan asunnon myyjien yhä suurempaa liikettä ALE-myynteihin selvästikin, joka voi johtaa koko asuntomarkkinan kaaokseen ihan ”Kiinan mallin” tapaan.

Hintamuutokset sinulle tarjoaa

Kotiselain laskee & näyttää ihan täysin ilmaiseksi puolestasi kaikkien Tallinnan kaupunginosien viikoittaiset hintamuutokset visuaalisesti ja mielenkiintoisesti kivalla tavalla. Näin voit ostajana / sijoittajana helpommin & nopeammin löytää aina parhaat suuralueet kaupungista.

Halpenevien myyntiosuus on 91% (= 53/58 kpl) Pohja-Tallinnasta yhdeltä sen markkinaviikolta

Juuri näistä myyntikodeista luot myös yhdellä painalluksella oman sitovan esittelytarjouksen asunnon myyjälle / välittäjälle käden käänteessä, joka voi tehdä kanssasi digitaalisesti diilin omalta kryptolompakoltaan juuri sinun toivomillasi ehdoilla & aikataululla.

Kannattavasta kodista heti suoraan oman ostotarjouksen aina suositussa Kalamajan lähiössä

Voit aktivoida netissä turvallisesti kuukausitilauksen omalta MetaMask-lompakoltasi verkkokaupastamme ja alkaa nauttia kaikista sisäpiirin tiedoista & luoda rajoittamattomasti omia tarjouksia / älysopimuksia Ethereum:n lohkoketjuun asuntomarkkinoilla vaikka heti !