Uusien kotien myyntikehityksessä suuria alue-eroja juuri nyt


Uusien kotien myynti kevään kestäessä on hidastunut merkittävästi myös Tallinnassa. Julkisten myyntitapahtumien perusteella (ts myyntiportaaleista katsoen) nähdään miten eri alueet viime aikoina ovat suoriutuneet hyvin tarkasti. Samalla kun kauppamäärät (ts myyntiaihiot) ovat hyvin eri tasoilla ovat myös käyvät hinnat eriytyneet yhä voimakkaammin toisistaan toteutuneissa kaupoissa keväällä eri myyntialueiden kesken.

Isommilla alueiden isoa turbulenssia kaupoissa

Listaamalla kaikkein suurimmat myyntialueet kalleimmasta halvimpaan viime aikaisten sulkeutuneiden julkisten myyntien osalta löydetään seuraavat arviot eri asuntojen niiden käyville hinnoille & max kauppamäärille.

Kesklinn

Keskustan myynneissä pakkaa johtavat tavalliset kaksiot (41 – 55 m2, 6 kpl) ja kaikkein suurimmat kodit (> 70 m2, 8 kpl). Tällä alueella keskikoot ovat myös selvästi Tallinnan suurimpia kauppojensa osalta (50.4 m2 ja 121.9 m2).

Uusien kotien osuus alueella kaikista sulkeutuneista myynneistä on 10%.

Tavallisten kaksioiden arvioitu käypä hinta on ollut n 195 700 €.

Pohja-Tallinn

Toiseksi kalleimmalla kaupungin alueella on tehty kaikkein eniten potentiaalista julkista uusien kotien kauppaa (31 kpl). Aivan samalla lailla kuin keskustassa suurimmat tapahtumat näkyvät tavallisissa kaksioissa (48,2 m2) ja kaikkein suurimmissa kodeissa (98,6 m2).

Uusien kotien osuus alueella kaikista sulkeutuneista myynneistä on 23%.

Uusien kaksioiden käypä hinta on nyt n 150 200 € mikä on -50 000 € alempi kuin keskustassa.

Lasnamäe

Kaupungin halvimmalla Lasnamäen alueella on ollut kaikkein vaikeinta uusien kotien rintamalla: vain 7 kpl (/4 vko) myyntitapahtumaa voidaan löytää äskettäin tapahtuneena. Vaikka Lasnamäe tuottaa viikoittain myös runsaasti myyntejä näyttää vahvasti siltä, että julkiset kaupat pyörivät hyvin tiiviisti vanhojen edullisempien kotien ympärillä siellä.

Uusien kotien osuus alueella kaikista sulkeutuneista myynneistä on 4%.

Kaksioiden käypä myyntihinta on ollut n 152 000 € eli aika sama kuin Pohja-Tallinn:ssa. Julkista kauppaa on käyty tällä hinnalla aika olemattomasti (2 kpl) kuten kaikkea muutakin uusien kotien kauppaa Lasnamäe :llä.

Mustamäe

Korkeakoulujen suuralue – Mustamäe – kiilaa nykyään itseään kolmanneksi uusien kotien myynneissään. Ennen kaikkea sen tiedoista pistää silmään peruskaksioiden (45.6 m2) vahva kysyntä sekä näiden Tallinnan halvin arvioitu käypä hinta (132 875 €).

Uusien kotien osuus alueella kaikista sulkeutuneista myynneistä on 14%.

Kaksioiden käypä hinta on n 132 900 € mikä on jo -67 000 € alempi kuin keskustassa.

Äskettäisen markkinamuutosten perusteella käydään julkista uusien kotien kauppaa kaikkein vilkkaimmin Pohja-Tallinn:ssa & Mustamäe:llä.

Kenen kassaan eurot kilahtaa …

Edelliset myyntitiedot asuntokaupoista liittyvät tietysti konkreettisemmin vain tiettyjen kehittäjien tarjouksiin & taloihin toki. Vaikka tilanne elää viikosta toiseen aina vilkkaasti on tässä kohtaa mielenkiintoista avata juuri näiden julkisten myyntien taustalla olevia projekteja ja niiden uusia taloja ihan sijainteineen Tallinnasta. Tässä ovat siis teille karttakuvat äskettäin sulkeutuneista myyntikohteista tavallisten kaksioiden (41 – 55 m2) osalta – olkaa hyvä !

Kesklinn – kauppojen talot kaukana toisistaan

Myyntikohteet

Pohja-Tallinn – merkittävin kauppojen keskittymä Koplissa

Myyntikohteet

Lasnamäe – vain muutama kauppa & lähellä keskustan rajaa

Myyntikohteet

Mustamäe – kaupat Haaberstin suunnan aluerajalla enimmäkseen

Myyntikohteet

  • Pöörise 3 (8 kpl uusia koteja)
  • Kadaka tee 90
  • Mäepealse 31 (2 kpl)

Täsmätiedot uusien kotien myynneistä tarjoaa

Kotiselain antaa sinulle hyvän näkymän suoraan äskettäisten uusien kotien myyntitapahtumista tarkasti ja luotettavasti. Voit edellisten taulukoiden tapaan löytää aina suosituimmat kotien koot ja arvioidut käyvät keskihinnat alueittain.

Keskustan uusien kotien myyntikehitys avattuna markkinapiirakkaansa

Palvelun jäsenyys avaa sinulle myös talot ja kauppojen yksityiskohdat näppärästi suoraan markkinakartalle.

Kaikki sulkeutuneet kaupat merkitty kodin kokosymbolien mukaan keskustasta esiin